Στο... κατόπι Ιωαννίδη και Ίβκοβιτς ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό (pic)

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας/©Intime

Στο... κατόπι Ιωαννίδη και Ίβκοβιτς ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό (pic)

Sportal newsroom 14:40 - 16.10.2023

Νίκη με... ιστορικό χαρακτήρα ήταν αυτή κόντρα στην ΑΕΚ, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ο Έλληνας κόουτς έφτασε τις 123 νίκες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει σε δύσκολη εντός έδρας νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, με 79-71, σε ένα αποτέλεσμα με ξεχωριστή σημασία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όχι γιατί η ομάδα του Πειραιά έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα της Basket League, αλλά γιατί ο Έλληνας τεχνικός συνεχίζει να γράφει τι δική του ιστορία στο «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Η επικράτηση των νταμπλούχων Ελλάδας απέναντι στην Ένωση ήταν η υπ' αριθμον 123η νίκη του Γιώργου Μπαρτζώκα ως head coach του Ολυμπιακού στην Basket League. Με το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα ο έμπειρος κόουτς προσπέρασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που μετρούσε 122 νίκες ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, κυνηγώντας δύο θρύλους του Ολυμπιακού. Τον Γιάννη Ιωαννίδη, που μετράει 146 νίκες ως προπονητής των Πειραιωτών, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ακολουθεί με 145 επικρατήσεις.

Με τον ρυθμό που έχει ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, με τον Έλληνα κόουτς στον πάγκο του, όλα δείχνουν πως είναι θέμα... χρόνου να προσπεράσει τους δύο θρυλικούς προπονητές και να βρεθεί στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» ιστορίας.