Στο Μόναχο για ακόμα ένα βήμα... πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Ουόκαπ - Φρανσίσκο

Στο Μόναχο για ακόμα ένα βήμα... πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Sportal newsroom 08:42 - 01.02.2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου (21:30) και θέλει τη νίκη ώστε να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Euroleague.

Να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague θέλει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά την εμφατική νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, στο ΣΕΦ, θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αυτή τη φορά απέναντι σε άλλη μία γερμανική ομάδα, την Μπάγερν Μονάχου.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στο Μόναχο, για το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, προκειμένου να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογία. Ο δείκτης δυσκολίας, για το παιχνίδι στο Audi Dome, αναμένεται υψηλός, όμως στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο γνωρίζουν καλά από παιχνίδια τέτοιας σημασίας.

Αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει για ακόμα ένα παιχνίδι στη διάθεσή του τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ, την ώρα που ο Φιλίπ Πετρούσεφ ταξίδεψε στην Γερμανία με την υπόλοιπη αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Την ίδια ώρα, που ο Μόουζες Ράιτ θα είναι διαθέσιμος για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, με τον Αμερικανό σέντερ να έρχεται με φόρα από το εντυπωσιακό ντεμπούτο του, όπου μέτρησε 15 πόντους απέναντι στην Άλμπα.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τους Βαυαρούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Σε όλες τις διοργανώσεις, το EuroCup, το Basketball Champions League, υπάρχουν παίκτες με πλούσιο ταλέντο. Κάποιοι έχουν περισσότερο και από αυτούς που αγωνίζονται στην EuroLeague. Το θέμα είναι πως επιβιώνουν στο κορυφαίο επίπεδο οι πιο σκληροί πνευματικά. Αυτοί που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, μπορούν να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι, να ξεχάσουν μία άσχημη ή μια καλή εμφάνιση και να συνεχίσουν την πορεία τους».

Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν Μονάχου έρχεται από μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια, με 112-109 και θέλει να διατηρήσει τον καλό ρυθμό των τελευταίων αγώνων. Οι Βαυαροί «πονοκεφαλιάζουν», όμως, καθώς οι Άιζακ Μπόνγκα, Ντέβιν Μπούκερ και Σερζ Ιμπάκα είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση, με τον Πάμπλο Λάσο να τους περιμένει ως την τελευταία στιγμή.

Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Πειραιά είπε: «Ο Ολυμπιακός παίζει με πολλή ενέργεια στην άμυνα. Είναι μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Δεν είχαν εύκολη χρονιά μέχρι στιγμής. Είχαν τραυματισμούς, παρόμοια προβλήματα μ’ αυτά που έχουμε κι εμείς εδώ, αλλά τα καταφέρνουν πολύ καλά, χάρις στην εξαιρετική ποιότητα που έχουν σαν ομάδα. Το θέμα είναι να είσαι ψυχικά έτοιμος για ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι. Η περίπτωση του Μπόνγκα ίσως είναι ένα θέμα και θα πρέπει να δούμε για να πάρουμε μία απόφαση με τον Ιμπάκα, καθώς τελείωσε το ματς με την Μπασκόνια με πρόβλημα και πόνους στο πόδι».

Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης