Ο Μπαρτζώκας και ο Λαρεντζάκης εστιάζουν στην Μπάγερν, αλλά «σιγά σιγά αρχίζουν τα... μαθηματικά για τα Play Offs» (vid)
i

© 2024 EuroLeague Basketball

Ο Μπαρτζώκας και ο Λαρεντζάκης εστιάζουν στην Μπάγερν, αλλά «σιγά σιγά αρχίζουν τα... μαθηματικά για τα Play Offs» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:27 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 31.01.2024

Αμέσως μετά την... ανακουφιστική νίκη επί της Άλμπα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δια στόματος Γιώργου Μπαρτζώκα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, προσπαθεί να επικεντρωθεί στο δεύτερο παιχνίδι της τρίτης διαβολοβδομάδας στη EuroLeague εντός του 2024.

Η δράση είναι έντονη, αλλά το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο ανταγωνισμός (που έχει και τα κέρδη του). Σύμφωνα με τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα «οι συνεχόμενοι αγώνες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για σκέψεις», ενώ τα διαδοχικά ματς -καμιά φορά- οδηγούν και σε τραυματισμούς παικτών. 

Έτσι, ο Ολυμπιακός, αφού... ξεμπέρδεψε με την Άλμπα Βερολίνου αν και δεν είχε τρεις σέντερ στη διάθεσή του, τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Φιλίπ Πετρούσεφ, συνεχίζει το έργο του χωρίς να υπολογίζει τους δύο πρώτους για το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο που... πλησιάζει (1/2, 21:30), αλλά με τον Μοουζες Ράιτ να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο και να δείχνει έτοιμος και ικανός για μία σημαντική πορεία στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague

«Σε όλες τις διοργανώσεις, το EuroCup, το Basketball Champions League, υπάρχουν παίκτες με πλούσιο ταλέντο. Κάποιοι έχουν περισσότερο και από αυτούς που αγωνίζονται στην EuroLeague», είπε ο Μπαρτζώκας σκεπτόμενος προφανώς τις εικόνες που «διατύπωσε» στο παρκέ ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός. «Το θέμα είναι πως επιβιώνουν στο κορυφαίο επίπεδο οι πιο σκληροί πνευματικά. Αυτοί που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, μπορούν να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι, να ξεχάσουν μία άσχημη ή μια καλή εμφάνιση και να συνεχίσουν την πορεία τους», πρόσθεσε. Αυτό περιμένει να κάνει και ο Μόουζες Ράιτ για να βοηθήσει ουσιαστικά, ειδικά τώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαντικές απουσίες. 

«Ο Πετρούσεφ θα είναι μαζί μας στο Μόναχο», ξεκαθάρισε ο Μπαρτζώκας που ήθελε να εξηγήσει σε όλους πως το ματς με την Μπάγερν «είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει πολύ βαθύ ρόστερ, το βαθύτερο που είχε ποτέ και φυσικά έναν φίλο προπονητή (τον Πάμπλο Λάσο) που είναι σπουδαίος στη δουλειά του. Είναι μία ομάδα που προέρχεται από νίκες και έχει καλή ψυχολογία, ενώ... κοιτάει την δεκάδα». 

Σιγά σιγά, «πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας», όπως θύμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και «αρχίζουν τα μαθηματικά για να δουν όλες οι ομάδες που βρίσκονται και που μπορούν να ενταχθούν βαθμολογικά». Με την Μπάγερν πάντως, θα χρειαστεί «να κάνουμε λίγα λάθη, να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και με δύναμη».

Οι δέκα φορές που ο Κάνααν έβαλε περισσότερους από τους 31 πόντους του κόντρα στην Άλμπα (vids)
EUROLEAGUE

11:31 - 31.01.2024

Οι δέκα φορές που ο Κάνααν έβαλε περισσότερους από τους 31 πόντους του κόντρα στην Άλμπα (vids)

Με τους 31 πόντους του που προήλθαν κυρίως από τα 9 εύστοχα τρίποντα, ο Αϊζέια Κάνααν οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Έκανε τρία ρεκόρ στην EuroLeague, αλλά στο σύνολο της αγωνιστικής του πορείας έχει καταγράψει 10 καλύτερες προσωπικές επιδόσεις στην επίθεση. Πάντως, 31 έχει βάλει και στο ΝΒΑ!

Από την πλευρά του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν διαφώνησε καθόλου στην προσέγγιση του αγώνα με τους Βαυαρούς και δήλωσε πως «θέλουμε πάρα πολύ να πάμε εκεί και να κερδίσουμε και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο και πάμε εκεί να παραμείνουμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη. Ποτέ δεν ψάχναμε το σερί. Κάθε ματς το κοιτάμε ξεχωριστά και κάθε ματς που έρχεται θέλουμε να το κερδίζουμε. Δεν έχουμε κανένα πλάνο για σερί, θέλουμε απλά να κερδίσουμε το επόμενο ματς με ό,τι και να γίνει».

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!