Στο ΣΕΦ κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, για το 2Χ2 ο Προμηθέας - Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Basket League

Στο ΣΕΦ κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, για το 2Χ2 ο Προμηθέας - Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Basket League

Sportal newsroom 08:42 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 15.10.2023

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (17:15), την ώρα που ο Προμηθέας θέλει να συνεχίσει νικηφόροα στην Basket League κόντρα στην Καρδίτσα (17:00).

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στην δεύτερη αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει σαν στόχο το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν από την πρώτην «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει αντίδραση για την ήττα από την Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, την Παρασκευή και κόντρα στην ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις. Προβλήματα υπάρχουν, καθώς οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα θα μείνουν εκτός δράσης, λόγω τραυματισμών, την ίδια ώρα που ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τους Καταλανούς.

Με ηρωϊκή εμφάνιση των Γκριγκόνις - Καλαϊτζάκη, ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από το Περιστέρι με τρομερή ανατροπή από το -19
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:06 - 14.10.2023

Με ηρωϊκή εμφάνιση των Γκριγκόνις - Καλαϊτζάκη, ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από το Περιστέρι με τρομερή ανατροπή από το -19

Ο άδειος από ενέργεια Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά με μπροστάρη τον Καλαϊτζάκη, κορυφαίο τον Γκριγκόνις και τον Γκραντ να συνέρχεται στην τέταρτη περίοδο, πήρε τη νίκη με 66-64 στο Περιστέρι, χάρη σε καλάθι του Λεσόρ.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ του Ζοάν Πλάθα θέλει να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο, στην πρεμιέρα της Basket League. Ο Ισπανός κόουτς περιμένει καλύτερη απόδοση στον τομέα της άμυνας, την ίδια ώρα που ο Μάνος Χατζηδάκης είναι το μοναδικό πρόβλημα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με την επιστροφή του να δρομολογείται μετά την αναμέτρηση της Τρίτης, κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ (17/10).

Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, θέλει να συνεχίσει νικηφρόα στην Basket League. Μετά την εμφατική πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο PAOK Sports Arena, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλει να κάνει το 2Χ2 κόντρα στην Καρδίτσα και να διατηρήσει την ανοδική πορεία του. Άντονι Κάουαν και Ντεσόν Στίβενς νιώθουν καλύτερα σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, την ίδια ώρα που η ομάδα της Καρδίτσας δεν θα έχει προβλήματα απουσιών και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο για 40 λεπτά στο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας.

To πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Απόλλων Πατρών - Άρης 70-77

Μαρούσι - ΠΑΟΚ 75-80

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 64-66

Κυριακή 15 Οκτωβρίου

17:00 / Προμηθέας - Καρδίτσα (Ertsports 1)

17:15 / Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΕΡΤ 3)

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

20:15 / Λαύριο - Κολοσσός (ΕΡΤ 3)