Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο - Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ το Μαρούσι

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο - Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ το Μαρούσι

Γιώργος Γαβριλάκης 12:31 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 11.02.2024

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, την ίδια μέρα (Κυριακή 11/2) που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Φάληρο το Μαρούσι και το Λαύριο δοκιμάζεται απέναντι στο Περιστέρι.

Μία μέρα μετά το ντέρμπι της Πάτρας, που... κατακτήθηκε με άνεση από τον Προμηθέα, έρχεται στο πρόγραμμα μία ακόμη κόντρα με τοπικά χαρακτηριστικά. Μόνο που ο πήχης της παράδοσης και της ιστορίας βρίσκεται πολύ πιο ψηλά, όταν συναντάμε -ανεξαρτήτως δεδομένων και χρονικών στιγμών- μία κόντρα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ

Το απόγευμα της Κυριακής (11/2, 16:30) στο Nick Galis Hall -ή στο Αλεξάνδρειο ή στο Παλέ, αν προτιμάτε- ο Άρης θα φιλοξενήσει τους συμπολίτες του που απαρτίζουν την ομάδα του ΠΑΟΚ και το βλέμμα ταξιδεύει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Και παραμένει εκεί μέχρι να βγει... συμπέρασμα και αποτέλεσμα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μάλιστα έχουν εντυπωσιάσει εσχάτως, με τη νίκη τους στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, αλλά και με την παρουσία τους στο EuroCup, αναζητούν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League την 11η νίκη τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Βρίσκονται στην πέμπτη θέση της κατάταξης και... ξοπίσω τους έρχεται ο ΠΑΟΚ με ρεκόρ 8-9, αρκετά προβλήματα, αλλαγές στο ρόστερ, μα πάντα έτοιμος και επικίνδυνος (ειδικά) στα ντέρμπι. 

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός μετά τις τρεις διαδοχικές του νίκες στην EuroLeague, εστιάζει στην εντός έδρας αναμέτρηση με το νεοφώτιστο Μαρούσι (20:30, ΕΡΤ 3) στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική μέρα, ενώ μεσολαβεί και η συνάντηση του Λαυρίου με το Περιστέρι (18:00, ΕΡΤ sports 1) στην πόλη της Ανατολικής Αττικής. 

H 18η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (11/2) με το παιχνίδι της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στον Παναθηναϊκό, που προέρχεται από τη νίκη του στην Ευρώπη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. 

To πρόγραμμα στα Play Offs του EuroCup - H «μάχη» του Άρη με την Προμετέι που οδηγεί στην «οκτάδα»
EUROCUP

13:37 - 10.02.2024

To πρόγραμμα στα Play Offs του EuroCup - H «μάχη» του Άρη με την Προμετέι που οδηγεί στην «οκτάδα»

Ο Άρης τερμάτισε πέμπτος στο Β' όμιλο του πρώτου γύρου του EuroCup και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης σε μονό αγώνα στην έδρα της ουκρανικής Προμιτέι - Το πλήρες πρόγραμμα της φάσεις Eighthfinals, οι οκτώ των Knock Out και αυτοί που περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (11/2)

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
16:30 / Άρης - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
18:00 / Λαύριο - Περιστέρι (ΕΡΤ sports 1)
20:30 / Ολυμπιακός - Μαρούσι (ΕΡΤ3)

Ο αγώνας της Δευτέρας (12/2)

20:15 / ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (10/2)

Καρδίτσα - Κολοσσός: 87-69
Απόλλων Πατρών - Προμηθέας: 56-84