Στο ντέρμπι της Πάτρας ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Προμηθέα - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη
i

© Intime

Στο ντέρμπι της Πάτρας ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Προμηθέα - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:20 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 10.02.2024

Με δύο αγώνες ξεκινάει το Σάββατο (10/2) η 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και στην Πάτρα ο Απόλλωνας φιλοξενεί τον Προμηθέα σε ένα παιχνίδι με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά. Η Καρδίτσα υποδέχεται τον Κολοσσό, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εμφανίζονται στο πρόγραμμα την Κυριακή (11/2) και την Δευτέρα (12/2) αντίστοιχα.

Ο Απόλλωνας, ιστορικά, έχει σημαντικότερη παράδοση στη μεγάλη κατηγορία του εγχώριου μπάσκετμπολ από τον συντοπίτη του Προμηθέα. Μόνο που αυτός (ο Προμηθέας) είναι που τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει τα... δεσμά του και κρατά ψηλά τη σημαία της Αχαΐας. 

Και τώρα οι δυο ομάδες της Πάτρας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, αντιμετωπίζει η μία την άλλη, έχοντας διαφορετικές ποιότητες και διαφορετικά δεδομένα στο δυναμικό τους. 

Όπως και να έχει, το βράδυ του Σαββάτου (10/2, 20:15, ΕΡΤ3) το βλέμμα πάει κατευθείαν στο κλειστό της Περιβόλας, εκεί όπου ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί όχι απλώς την καλύτερη ομάδα της περιοχής, αλλά το σύνολο που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. 

Ο Προμηθέας έχει ρόλο στο πρωτάθλημα και ψάχνει την 10η νίκη και την έκτη μακριά από την έδρα του για να δεσμεύσει μία θέση στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Την ίδια ώρα, ο Απόλλωνας, με μόλις τρεις νίκες σε 17 αγώνες είναι... βυθισμένος στον πάτο και στην 12η θέση. Απέχοντας ήδη δύο νίκες μακριά από τους προτελευταίους: Την Καρδίτσα και το Μαρούσι

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς και δίνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη», είπε ο Αμερικανός του Απόλλωνα, Τσαντ Μπράουν, αναγνωρίζοντας βέβαια «τον υψηλό βαθμό δυσκολίας απέναντι στον Προμηθέα» και κατέληξε πως «όπως και να έχει, μέσα στην έδρα μας είμαστε πιο δυνατοί και θα προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα». Επίσης κάλεσε τους φιλάθλους «να έρθουν στο γήπεδο και να φτιάξουν μία μοναδική ατμόσφαιρα, όπως εκείνοι πολύ καλά γνωρίζουν γνωρίζουν».

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας και χρονικά... πρώτο, η Καρδίτσα (10/2, 17:15, ΕΡΤ3) υποδέχεται στη Θεσσαλία τον Κολοσσό Ρόδου σε μία εξίσου ενδιαφέρουσα μονομαχία, με τους γηπεδούχους να έχουν ρεκόρ 5-12 και να βλέπουν πίσω τους μόνο τον Απόλλων Πατρών, ενώ η ομάδα της Ρόδου με 7-10 ψάχνει μία θέση στην οκτάδα, που προς το παρόν τον έχει, αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη. 

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
17:15 / Καρδίτσα - Κολοσσός (ΕΡΤ3)
20:15 / Απόλλων Πατρών - Προμηθέας (ΕΡΤ3)

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
16:30 / Άρης - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
18:00 / Λαύριο - Περιστέρι (ΕΡΤ sports 1)
20:30 / Ολυμπιακός - Μαρούσι (ΕΡΤ3)

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
20:15 / ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Tags: