Στον… αέρα οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Στον… αέρα οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Sportal newsroom 12:49 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 06.12.2022

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους κριτών ως αθλητικούς φορείς, που ως αποτέλεσμα έχει την απεργιακή κινητοποίηση των θιγομένων και κατ’ επέκταση το ενδεχόμενο να μην υπάρχει αγωνιστική δράση στην Basket League -και όχι μόνο.

Ο κίνδυνος να μην γίνει καμία αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο (10-11/12) που μας έρχεται σε καμία κατηγορία, από τη Basket League μέχρι τα τοπικά πρωταθλήματα είναι υπαρκτός. Και ο λόγος είναι ένας: Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να μην αναγνωρίσει ως αθλητικούς φορείς τους συνδέσμους των κριτών, δηλαδή του ανθρώπους της γραμματείας. 

Αυτή η απόφαση έχει φέρει αντιδράσεις με τον σύνδεσμο των κριτών όχι απλώς να διαμαρτύρεται, αλλά να διεκδικεί τα δικαιώματά του με ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Η απάντηση της ΕΟΚ στους κριτές και στην πιθανή αποχή τους
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:50 - 06.12.2022

Η απάντηση της ΕΟΚ στους κριτές και στην πιθανή αποχή τους

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της εξηγεί από μέρους της ποια είναι τα δεδομένα στην περίπτωση του Συνδέσμου βοηθών Διαιτητών και αναφέρει ότι «η εποχή των μονομερών αποφάσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Θεωρούν ότι από τη στιγμή που το 2000 οι περισσότεροι σύνδεσμοι έχουν αθλητική αναγνώριση έργο της ΓΓΑ θα ήταν να ακολουθήσει. Από τη στιγμή που δεν το κάνει τότε έχουν αποφασίσει αν δεν βρεθεί άμεσα λύση να μην εμφανιστούν στα ματς των πρωταθλημάτων. 

Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα γίνουν αγώνες, καθώς η γραμματεία και οι κριτές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προαπαιτούμενο για να γίνει ένας αγώνας.