Συγγνώμη FIBA στον Γουεμπανιαμά για ψεύτικη συνέντευξη

Βίκτορ Γουεμπανιαμά

i

Γουεμπανιαμά / © Photo by Aurelien Meunier/Getty Images/Ideal Images

Συγγνώμη FIBA στον Γουεμπανιαμά για ψεύτικη συνέντευξη

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 09:31 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Η FIBA απολογήθηκε στον υψηλόσωμο Γάλλο, ο οποίος κατηγόρησε νωρίτερα την Παγκόσμια Ομοσπονδία πως δημοσίευσε μια ψεύτικη συνέντευξη του.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, με τον 19χρονο να κάνει «επίθεση» στην παγκόσμια ομοσπονδία. 

Ο Ίδιος σχολίασε: «Τέσσερις ημέρες πριν η FIBA δημοσίευσε ψεύτικη συνέντευξή μου. Τι διάολο;», με την FIBA να τοποθετείται άμεσα και να απολογείται στον νεαρό σταρ της Μετροπολιτάν, εξηγώντας πως σταμάτησε τη συνεργασία που έχει με τον δημοσιογράφο που έγραψε τιο εν λόγω κομμάτι.

«Ένα άρθρο με μία υποτιθέμενη συνέντευξη με τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της FIBA. Μετά από αμφιβολίες του αθλητή σχετικές με αυτή τη συνέντευξη, η οποία παραχωρήθηκε στη FIBA από έναν Γάλλο συνεργάτη, η εγκυρότητά της δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί. Η FIBA απέσυρε το άρθρο χωρίς καθυστέρηση και όλα τα σχετικά social posts, ενώ τερμάτισε τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο freelance ρεπόρτερ. Η FIBA απολογείται στον Βικτόρ και στη Γαλλία και εύχεται τα καλύτερα στους επερχόμενους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρει η θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Παρόλο που η FIBA σημείωσε ότι το άρθρο έχει διαγραφεί η ψεύτικη συνέντευξη δεν έχει αφαιρεθεί ακόμα.

Το παιδί θαύμα του παγκοσμίου μπάσκετ είναι το μεγάλο φαβορί για τη νούμερο 1 επιλογή στο επόμενο NBA Draft. Θα λάβει μέρος στο επόμενο «παράθυρο» με τη φανέλα της Γαλλίας, η οποία έχει ήδη προκριθεί.

 Έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα ανδρών το Νοέμβριο έχοντας κατά μέσο όρο 24,0 πόντους 6,5 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα σε νίκες επί της Βοσνίας και της Λιθουανίας.