Τα 5 σημεία - κλειδιά που δίνουν την πρωτιά του ομίλου στην ΑΕΚ

Βλάντο Γιάνκοβιτς

i

Βλάντο Γιάνκοβιτς / © Intime

Τα 5 σημεία - κλειδιά που δίνουν την πρωτιά του ομίλου στην ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 17:48 - 16.03.2023

Η ΑΕΚ κοντράρεται την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL με την Ουνικάχα Μάλαγα, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου!

ΑΕΚ και Μάλαγα αντιμετωπίζουν η μια την άλλη στα Άνω Λιόσια (21/3), σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση. 

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην πρώτη φάση του ομίλου, καθώς στην πρεμιέρα γνώρισε την ήττα με 88-66, όμως στη συνέχεια κυριάρχησε και με 4 σερί νίκες προκρίθηκε. 

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, η FIBA παρουσίασε 5 παράγοντες που έχουν αξία για το εν λόγω ζευγάρι και μπορεί να παίξουν σημαντικόρ όλο στη μάχη της πρωτιάς! Ας τους δούμε έναν προς έναν...

Η ΑΕΚ είναι «καυτή»

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα 4 τελευταία της παιχνίδια στο BCL, όμως δεν έχει κερδίσει ποτέ περισσότερα στη σειρά, μετά τα 6 σερί ματς που κατέκτησε το 2020 και τα οποία την οδήγησαν στον τελικό. Απ την άλλη η τελευταία της ήττα στο BCL ήρθε από την Μάλαγα, που επικράτησε στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των 16 με 88-66, σκορ πουτ αποτελεί την μεγαλύτερη ήττα της Ένωσης στη διοργάνωση.

Η Ουνικάχα Μάλαγα δεν τα πάει καλά εκτός έδρας

Η Ουνικάχα έχει κερδίσει μόνο δύο από τα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της στα πλέι οφ του BCL. Στις δύο νίκες της, σκόραρε πάνω από 80 πόντους, ενώ στις ήττες δεν ξεπέρασε τους 70.

Ριμπάουντ = Ουνικάχα Μάλαγα

Η Ουνικάχα έχει πάρει το 76,6% των διαθέσιμων ριμπάουντ κάτω από το δικό της καλάθι στο BCL αυτή τη σεζόν, ποσοστό που την κατατάσει στην κορυφή ανάμεσα υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης. Ως εκ τούτου, οι Ανδαλουσιανοί δέχονται μόλις 9 πόντους ανά παιχνίδι από δεύτερες ευκαιρίες των αντιπάλων τους. Μάλιστα απέναντι στην ΑΕΚ δέχθηκαν μόλις 2 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες!

Το κεφάλαιο Ακίλ Μίτσελ

Ο Ακίλ Μίτσελ έχει σκοράρει συνολικά μόνο οκτώ πόντους στους δύο τελευταίους αγώνες του BCL, παρότι μετρούσε σταθερά περισσότερους από 12 πόντους σε κάθε μία από τις προηγούμενες 11 εμφανίσεις του με την ΑΕΚ στη διοργάνωση. ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Απέναντι στη Μάλαγα είχε 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ όλοι του οι συμπαίκτες β«μάζεψαν» συνολικά 16 ριμπάουντ σε εκείνο το παιχνίδι.

Ο Καλινόσκι βλέπει ΑΕΚ και κάτι παθαίνει

Ο Τάιλερ Καλινόσκι, άλλοτε παίκτης του Απόλλωνα Πατρών, σημείωσε 18 πόντους στον τελευταίο του αγώνα στο BCL, κόντρα στη Λιμόζ, τον καλύτερο του αγώνα με την Ουνικάχα στη διοργάνωση. Έχει παίξει ήδη πέντε αγώνες BCL με την ΑΕΚ, με μέσο όρο 8,2 πόντους ανά αγώνα.

Tags: