Τα highlights της επιτυχημένης πρεμιέρας της ΑΕΚ κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ
i

© Intime

Τα highlights της επιτυχημένης πρεμιέρας της ΑΕΚ κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ

Sportal newsroom 23:33 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 17.10.2023

To Basketball Champions League μπήκε στο πρόγραμμα και η ΑΕΚ εκκίνησε με μία σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ - Τα στιγμιότυπα που οδήγησαν την Ένωση στην επιτυχημένη πρεμιέρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες και η ΑΕΚ κατάφερε να τις αποφύγει αρχικά, να διαχειριστεί τα... μουδιάσματα, την αστοχία, να ξεπεράσει εμπόδια και αδυναμίες και τελικά να νικήσει την Λούντβιγκσμπουργκ με 84-79. Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα ήταν οι νικητές, αλλά δεν έφθασαν μέχρι την επικράτησή τους χωρίς προβλήματα. Αυτό βέβαια έκανε και την επιτυχία τους αυτή διπλά σημαντική. 

Η Ένωση ήταν άστοχη στα μακρινά σουτ, έχασε πολλά ριμπάουντ, αλλά βρήκε τον τρόπο για να επιβληθεί κόντρα στους Γερμανούς και ξεκίνησε με νίκη στο Basketball Champions League, μία διοργάνωση όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ισχυρή παράδοση, καλή προϊστορία και συγκεκριμένους στόχους. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο κόουτς Ζοάν Πλάθα εστίασε στη νίκη και στο πόσο χρήσιμη ήταν αυτή για την ομάδα του «κυρίως για ψυχολογικούς λόγους», όπως είπε ο Ισπανός. 

Tags: