Τα βλέμματα στη Μαδρίτη για την «γιγαντομαχία» Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν

Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο

i

Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images)

Τα βλέμματα στη Μαδρίτη για την «γιγαντομαχία» Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν

Sportal newsroom 09:55 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 21.12.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Παρτίζαν, στο remake της περσινής σειράς των πλέι οφ, στο παιχνίδι που δεσπόζει από το πρόγραμμα της ημέρας για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

H τελευταία «διαβολοβδομάδα» της Euroleague για το 2023 ολοκληρώνεται σιγά σιγά με την 16η αγωνιστική να βρίσκεται προ των πυλών. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει με τρία παιχνίδια, με σημαντικότερο όλων αυτό της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης, κόντρα στην φορμαρισμένη Παρτίζαν, στο WiZink Center.

Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, με τους Μαδριλένους να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, την ώρα που η Παρτίζαν βρίσκεται σε σταδιακά ανοδική πορεία στη διοργάνωση. Το παιχνίδι αυτό συγκεντρώνει τα βλέμματα, γιατί φέρνει μνήμες από τα περσινά πλέι οφ, όπου οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, με την Ρεάλ να φτάνει στην πρόκριση στο Final 4, με ανατροπή.

Την ίδια στιγμή, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βρίσκεται σε τροχιά... 4άδας θα υποδεχτεί τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τίθεται αντιμέτωπος με την «ομάδα του λαού» για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το Τελ Αβίβ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Aleksandar Nikolic Hall και δεν θα έχει κόσμο στις εξέδρες, όπως συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Μακάμπι, έπειτα από την απόφασή της να μετακομίσει στη Σερβία, λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ.

Σημαντικό παιχνίδι και στη Βαλένθια, με την ομώνυμη ομάδα να έχει σαν στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά την εντός έδρας απώλεια κόντρα στην Παρτίζαν. Το έργο της όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς απέναντί της θα βρει την φορμαρισμένη Βίρτους Μπολόνια, που έρχεται με... φόρα από την επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη Τρίτη και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 11-4.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 21:05

Βαλένθια - Βίρτους Μπολόνια 21:30

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 21:45