Χάος στο La Fonteta με τους οπαδούς της Παρτίζαν - Επεισόδια με την αστυνομία της Βαλένθια (vid)
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Χάος στο La Fonteta με τους οπαδούς της Παρτίζαν - Επεισόδια με την αστυνομία της Βαλένθια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 20.12.2023

Περίπου 400 υποστηρικτές της Παρτίζαν εμφανίστηκαν στο γήπεδο της Βαλένθια για να υποστηρίξουν την ομάδα του. Το έκαναν και οι Σέρβοι νίκησε, αλλά πριν το τζάμπολ συγκρούστηκαν με την αστυνομία επειδή κάθονταν σε θέσεις που δεν ανταποκρίνονταν στα εισιτήρια τους.

Στο La Fonteta της Βαλένθια εμφανίστηκαν αρκετή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης 400 οπαδοί της Παρτιζάν που είχαν φθάσει στην ισπανική πόλη με πρόθεση να ενισχύσουν την ομάδα τους στο ματς της 15ης αγωνιστικής. Η νίκη... κατακτήθηκε για τους Σέρβους εντός παρκέ, αλλά στην κερκίδα δημιουργήθηκαν προβλήματα που ανάγκασαν την αστυνομία να επέμβει.

Οι «Παρτιζάνοι» εγκαταστάθηκαν σε ένα σημείο του γηπέδου που δεν ανταποκρινόταν στις θέσεις που προέβλεπαν τα εισιτήριά τους. Αρχικά οι ντόπιοι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν και κάποια στιγμή για να επιβληθεί η τάξη χρειάστηκε η παρέμβαση «ανώτερων» δυνάμεων. Μόνο που όταν έφθασε η αστυνομία στο επίμαχο σημείο, η ένταση των επισοδείων αυξήθηκε και μάλιστα άρχισαν να χρησιμοποιούνται πιο έντονες μορφές βίας. 

Στα video που προέκυψαν από το συμβάν διακρίνονται αρκετοί αστυνομικοί που χτυπούν με γκλοπ οπαδούς της Παρτίζαν (συγκεκριμένα δύο άτομα πιο έντονα), ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης η Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ήθελε να ζητήσει «συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας μας, ειδικά σε αυτούς επιβαρύνθηκαν από την συμπεριφορά των οπαδών της Παρτιζάν που βρέθηκαν στον τομέα 218 του γηπέδου και κατέλαβαν τις θέσεις που δεν ήταν δικές τους. Έδειξαν αγενή συμπεριφορά και οι δυνάμεις ασφαλείας αναγκάστηκαν να παρέμβουν».