Πέρασε από την Βαλένθια η Παρτίζαν και ανεβαίνει

Πέρασε από την Βαλένθια η Παρτίζαν και ανεβαίνει

Χρήστος Τσάλτας 00:04 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 20.12.2023

H Παρτίζαν βρήκε λύσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα και κατάφερε να περάσει από την Fonteta, επικρατώντας της Βαλένθια με 72-67.

Την ανοδική πορεία της επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι στην τρέχουσα Euroleague η Παρτίζαν, που κατάφερε να περάσει από την Fonteta, κόντρα στην Βαλένθια και να παραμείνει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Βελιγραδίου ανέβηκε στο 9-6, συνεχίζοντας την «τρελή» και νικηφόρα πορεία της, την ώρα που η Βαλένθια δεν έδωσε συνέχεια στη νίκη απέναντι κόντρα στον Ολυμπιακό και υποχώρησε στο 8-7.

Το δίδυμο Ζακ ΛεΝτέι-Τζέιμς Νάναλι οδήγησε εκ του ασφαλούς την Παρτίζαν επιθετικά έχοντας ο καθένας από 14 πόντους, με τον Κέβιν Πάντερ να έχει ακόμα μια ηγετική εμφάνιση με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την Βαλένθια ο Κρις Τζόουνς μέτρησε 14 πόντους και 4 ασίστ, με τον Κάσιους Ρόμπερτσον να προσθέτει 12 πόντους για την ομάδα του Άλεξ Μουμπρού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις από τα πρώτα λεπτά στην επίθεση, έχοντας καλό ρυθμό στην επίθεση, με Νάναλι και Καμπόκλο να δίνουν λύσεις στην ομάδα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι να χτίσουν προβάδισμα για το 14-19 του πρώτου δεκαλέπτυου. Το οποίο όμως δεν κράτησαν για πολύ. Η Βαλένθια είχε ως σημείο αναφροάς την άμυνά της στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Κάσιους Ρόμπερτσον να φωνάζει παρών ανέτρεψε το σκηνικό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα για το 34-33.

Η καλή εικόνα της Παρτίζαν επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα των Σέρβων έκλεισε τους διαδρόμους και οδήγησε σε λάθη την γηπεδούχο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι απλώς το προβάδισμα να αλλάξει χέρια, αλλά και να χτιστεί διαφορά για το 44-53 του δεκαλέπτου. Ο ΛεΝτέι μπήκε στην εξίσωση, στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Νάναλι βγήκε μπροστά και παρά τις προσπάθειες του Κρις Τζόουνς, η Παρτίζαν κράτησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε, ανεβαίνοντας ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

MVP

Ο Κέβιν Πάντερ έδειξε για ακόμα μια φορά πως; είναι ο ηγέτης της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους ασπρόμαυρους σε ακόμα μια νίκη.

Το κλειδί του αγώνα

Η αντίδραση της Παρτίζαν στα κρίσιμα σημεία ήταν οδηγός για να έρθει ακόμα μια νίκη στη σεζόν,. Η ομάδα του Βελιγραδίου βασίστηκε στους ΛεΝτέι-Πάντερ-Νάναλι και «καθάρισε».

Διαιτητές

Φερνάντο Ρότσα, Πιότρ Παστούσιακ, Λεάντρο Λεζάνο

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 34-33, 44-53, 67-72.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Παρτίζαν αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης, στο WiZink Center για την 16η αγωνιστική, την ώρα που η Βαλένθια θα τεθεί αντιμέτωπη με την Βίρτους Μπολόνια στην Fonteta.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης