Με Χαρίση, Γιαννουζάκο και Καυκή δεν είχε χάσει ποτέ από την Βίρτους - Μέχρι το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2023 (vids)

Με Χαρίση, Γιαννουζάκο και Καυκή δεν είχε χάσει ποτέ από την Βίρτους - Μέχρι το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2023 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 20.12.2023

Στον Κορυδαλλό, στο ΣΕΦ ή στην Μπολόνια, ο Ολυμπιακός με μεγάλα αστέρια ή με μικρότερα δεν είχε χάσει ποτέ στην ιστορία του από την Βίρτους. Βέβαια, την είχε συναντήσει μόνο έξι φορές μέχρι τη στιγμή που το βράδυ της Τρίτης (19/12) ηττήθηκε από τους Ιταλούς για την 15η αγωνιστική της τρέχουσας EuroLeague.

O Ολυμπιακός και το black out του, η ζαλάδα και η σκοτοδίνη της τελευταίας περιόδου στη Μπολόνια, δεν τον υποχρέωσαν να φύγει απλώς ηττημένος από το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της EuroLeague με αντίπαλο την Βίρτους. Τον υποχρέωσαν να βιώσει την πρώτη ήττα στην ιστορία του με αντίπαλο την ομάδα του ιταλικού βορρά.  

Βέβαια, οι Μπολονέζοι απουσίαζαν για μία δεκαετία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οπότε μετριάζεται το στατιστικό... παράδοξο της ιστορίας, αλλά ο Ολυμπιακός πέραν των δύο περσινών του συναντήσεων με την Βίρτους είχε νικήσει άλλες τέσσερις φορές. Είχε δηλαδή, το απόλυτο «έξι στα έξι», μέχρι που το βράδυ της Τετάρτης (19/12) οι Ιταλοί τα κατάφεραν!  

Οι δύο νίκες της περασμένης σεζόν

12 Ιανουαρίου 2023: Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός 83-85

9 Δεκεμβρίου 2022: Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 117-71

Season 2007-08

8 Νοεμβρίου 2007: Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 104-76

Μία τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό με ένα σκορ εντυπωσιακό και την διαφορά στους 28 πόντους για τις δύο ομάδες. Οι Μαρκ Τζάκσον, Κιντέλ Γουντς και Αρβίντας Ματσιγιάουσκας ήταν ασταμάτητοι. Οι τρεις τους έβαλαν μαζί 71 πόντους και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι απέναντι σε μία Βίρτους με πολλές αδυναμίες και μόνο τους Ντιουάρικ Σπένσερ και Ντελόντε Χόλαντ να ξεχωρίζουν. 

3 Ιανουαρίου 2008: Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός 80-91

Και στο δεύτερο παιχνίδι, στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία. Οι Κιντέλ Γουντς και Μαρκ Τζάκσον ήταν και πάλι αποτελεσματικοί, ενώ αυτή τη φορά δεν ήταν ο Μασιγιάουσκας που έκανε τη διαφορά, αλλά ο Λιν Γκριρ. Ο τρίτος αμερικανός της παρέας σε ένα ρόστερ που είχε επίσης τους Γιάννη Μπουσούρης, Μίλος Τεόντοσιτς, Ιάκωβο Τσακαλίδη, Ρόντριγκ Μπλάκνεϊ, Μανώλης Παπαμακάριος, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Παναγιώτη Καυκή. 

Season 2002-03

5 Δεκεμβρίου 2002: Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 80-66

Το ματς είχε γίνει στον Κορυδαλλό και μάλιστα παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη. Εκεί έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» τη σεζόν 2002-2003 και εκεί ο Μόρις Έβανς, παρέα με τον Νέναντ Μάρκοβιτς και τον Ιγνάθιο ΝτεΜιγκέλ είχαν οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην επικράτηση. Ο 17χρονος Γιώργος Πρίντεζης δεν είχε αγωνιστεί, ούτε ο Παναγιώτης Μαντζάνας, σε μία ομάδα που απαρτιζόταν από τους Νίκο Μπουντούρη, Χρήστο Χαρίση, Γιώργο Γιαννουζάκο, τον Μίλαν Τόμιτς και τους Χουάν Μοράλες και ΝτεΜάρκο Τζόνσον. 

Για την Βίρτους, ανήλικος ήταν τότε ο νυν σταρ της ομάδας, Μάρκο Μπελινέλι, ο οποίος είχε πάρει θέση στη δωδεκάδα λόγω του τραυματισμούς του Αντουάν Ριγκοντό, ενώ ο Έρικ Μούρντοκ και ο Ντέγιαν Κοτούροβιτς μαζί με τον Ματίας Σμόντις ήταν οι πρωταγωνιστές τους. 

12 Φεβρουαρίου 2003: Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός 73-77

Στο δεύτερο γύρο της σεζόν 2002-2003 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην Μπολόνια και πάλι με πρωταγωνιστές του Έβανς και Μάρκοβιτς, τον ΝτεΜιγκέλ να κάνει σπουδαία δουλειά και τον ΝτεΜάρκο Τζόνσον να κάνει τη διαφορά. Για την Βίρτους ο Ριγκοντό επανεμφανίστηκε και ήταν ο πιο απειλητικός, μαζί με τους Ντέιβιντ Άντερσεν και Τσάρλι Μπελ. 

Sportal Euroleague Show με Μονακό - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!