Μπάνκι: «Είχα την αίσθηση ότι θα γυρίσουμε το ματς»!
i

©InTime

Μπάνκι: «Είχα την αίσθηση ότι θα γυρίσουμε το ματς»!

Sportal newsroom 01:10 - 20.12.2023

Ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια Λούκα Μπάνκι μίλησε για την μεγάλη ανατροπή της ομάδας του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την πίστη του

Η Βίρτους Μπολόνια χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης για να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού στο τέλος του αγώνα και αυτό επισήμανε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας Λούκα Μπάνκι. Μάλιστα, εξήγησε πως είχε τη διαίσθηση ότι ο αγώνας θα γυρίσει στο τέλος. Και δικαιώθηκε.

«Μεγάλη νίκη, κάναμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έβαλε αμέσως άμυνα και σωματικότητα στο γήπεδο. Απαντήσαμε καθυστερημένα, αλλά απαντήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε, επιστρέψαμε και στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις για να κερδίσουμε. Συγχαίρω την ομάδα, που σε μια στιγμή δυσκολίας βρήκαν την δύναμη για να ανατρέψουν τον αγώνα και να βρουν άλλη μια νίκη με κύρος» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ιταλού προπονητή στη συνέντευξη Τύπου.

Όσο για το τι συνέβη και άλλαξαν όλα στο δεύτερο μέρος, είπε: «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, και είχαν χρόνο να προετοιμαστούν. Έφτασαν εδώ συγκεντρωμένοι. Παλέψαμε να βρούμε χώρο, αλλά δεν τα παρατήσαμε και στο ημίχρονο βρήκαμε την ενέργεια να παίξουμε στα ίσα το ματς. Αυτό που θα με στεναχωρούσε θα ήταν να χάσω χωρίς να παίξω. Αυτές είναι ιδιαίτερες βραδιές, δεν μπορείς να φαίνεσαι χαμένος. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ταυτότητα μιας ομάδας που θέλει να αγωνιστεί. Η επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή είχαμε μόνο 20% στο σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Είχα την αίσθηση από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ότι θα γυρίσει το παιχνίδι».

Για την εμφάνιση του Ντόμπριτς, είπε: «Έχει χαρακτηριστικά που δίνουν συνέπεια στο παιχνίδι μας. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και ελπίζω αυτή η παράσταση να χρησιμεύσει ως κίνητρο για να βρει αυτοπεποίθηση και συνέχεια».

Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται
EUROLEAGUE

00:38 - 20.12.2023

Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται

Τα τρίποντα φέτος πληγώνουν τον Ολυμπιακό αφού οι βασικοί του σουτέρ σε κάποια ματς έχουν κινηθεί σε ρηχά επίπεδα και δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα όσο θα έπρεπε. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει νίκη κόντρα σε ομάδα που έχει βλέψεις για τα playoffs.

Τέλος για το στοιχείο που οδήγησε στην ανατροπή, υπογράμμισε: «Τύχη... Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κλειδιά. Η δικιά τους είναι μια σπουδαία ομάδα, η οποία είναι ακόμα στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά παραμένει μια από τις υποψήφιες για τον τίτλο. Εμείς έχουμε όμως την ταυτότητα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ακόμα και σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Απαντήσαμε με τα όπλα μας, την την άμυνα και την πειθαρχία μας».