Ο Τάρικ Μπλακ άργησε, αλλά βρήκε ομάδα: Από τον Ολυμπιακό στην Ρέτζιο Εμίλια του Πρίφτη

Ταρίκ Μπλακ

i

© Intime

Ο Τάρικ Μπλακ άργησε, αλλά βρήκε ομάδα: Από τον Ολυμπιακό στην Ρέτζιο Εμίλια του Πρίφτη

Γιώργος Γαβριλάκης 15:05 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 12.02.2024

Μετά από αρκετούς μήνες στο... ταμείο ανεργίας, ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό, υπέγραψε στην ιταλική Ρέτζιο Εμίλια του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη.

To καλοκαίρι ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον Ολυμπιακό, που διήρκησε μία σεζόν, αλλά δεν βγήκε αμέσως ομάδα. Πέρασε ο καιρός και οι μήνες και τώρα, στα μέσα του Φεβρουαρίου ο Ταρίκ Μπλακ υπέγραψε με τη νέα του ομάδα: Την Ρέτζιο Εμίλια

Ο 32χρονος σέντερ, πρώην NBAer και με παρουσία στην EuroLeague και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ -εκτός του Ολυμπιακού- βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για την Ιταλία εκεί που και πάλι θα συνεργαστεί με Έλληνα τεχνικό. Διότι, ο κόουτς Δημήτρης Πρίφτης έχει αναλάβει την αγωνιστική διαχείριση της ομάδας από την ιταλικό βορά και ο Μπλακ αποτελεί δική του επιλογή. 

H Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του και πλέον έχει στο δυναμικό της δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς είχε προηγηθεί και η απόκτηση του Μπριάντε Ουέμπερ. 

Ο Αλεξέι Σβεντ άργησε να κάνει Πρωτοχρονιά, πρόλαβε να κάνει έξι triple doubles (vids)
REST OF THE WORLD

14:45 - 11.02.2024

Ο Αλεξέι Σβεντ άργησε να κάνει Πρωτοχρονιά, πρόλαβε να κάνει έξι triple doubles (vids)

Στην Κίνα η παράδοση περιγράφει ως πρώτη μέρα του νέου Σεληνιακού έτους την 10η Φεβρουαρίου και ο Αλεξέι Σβεντ που σαρώνει στο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας (CBA), στην πρώτη του σεζόν εκεί, βλέπει πράγματα πρωτόγνωρα σε επίπεδο πολιτισμικό. Όπως και οι Κινέζοι έχουν πάθει το ίδιο βλέποντας τον Ρώσο να παίζει μπάσκετ και να κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ!

Ο σύλλογος κάνει μία αξιόλογη πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα και με ρεκόρ 11-9 βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Εκεί που προπορεύεται η εντυπωσιακή Μπρέσια (16-4) και ακολουθούν η Βίρτους Μπολόνια (15-5), η Μιλάνο (14-6) και η Βενέτσια (14-6).