Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε Παναθηναϊκού AKTOR και Μπαρτσελόνα

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε Παναθηναϊκού AKTOR και Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 23:39 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 22.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, στο κλειστό του ΟΑΚΑ και επικράτησε της Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας την διαφορά του αγώνα του πρώτου γύρου, κάτι που φέρνει νέα δεδομένα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων.

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με την αύρα του κόσμου πήρε μια σπουδαία νίκη με 89-81 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που την φέρνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 20-11, με το πέρας 31 αγωνιστικών της regular season της Euroleague, πιάνοντας στην βαθμολογία την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου. Την ίδια ώρα όμως το τριφύλλι δεν κατάφερε να καλύψει το -8 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Palau Blaugrana στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, με 80-72.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που Παναθηναϊκός AKTOR και Μπαρτσελόνα ισοβαθμήσουν στο φινάλε της σεζόν στην κατάταξη.

Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει ρόλο η συνολική διαφορά πόντων των δύο ομάδων. Στην παρούσα φάση οι «πράσινοι» βρίσκονται στο +146, όσον αφορά την διαφορά πόντων, με την Μπαρτσελόνα να μετράει +121 μετά την ήττα αυτή. Άρα, εφόσον οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, η ομάδα που θα έχει το καλύτερο goal average σε πόντους θα βρεθεί ψηλότερα στην βαθμολογία, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να έχει προβάδισμα 25 πόντων.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 89-81: Σλούκας τιμωρός, «βουνό» ο Μήτογλου και ανατροπάρα 4άδας!