Τι θα γίνει με το Game 3 στο Ρεάλ - Παρτιζάν και ποια είναι η επόμενη μέρα για τους παίκτες

Τι θα γίνει με το Game 3 στο Ρεάλ - Παρτιζάν και ποια είναι η επόμενη μέρα για τους παίκτες

Sportal newsroom 01:09 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 28.04.2023

Το... χάος που επικράτησε στη Μαδρίτη μεταξύ των παικτών της Ρεάλ και της Παρτιζάν αναμένεται να φέρει μεγάλες τιμωρίες για παίκτες που έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το παρκέ στο γήπεδο της Μαδρίτης, εκεί όπου οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτιζάν άφησαν το μπάσκετ και ξεκίνησαν να παίζουν ξύλο. Με παίκτες όπως οι Γιαμπουσέλε, Λεσόρ, Γιουλ, Μούσα και Πάντερ να μην υπολογίζουν τίποτα και να ρίχνουν ανελέητο ξύλο σε όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Μάλιστα ο Γιαμπουσέλε έριξε με κίνηση ελληνορωμαϊκής πάλης στο παρκέ τον Έξουμ, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και τι προβλέπεται από τους κανονισμούς;

Σοβαρή η κατάσταση του Έξουμ: Έσπασε τα δόντια του, το δάχτυλο του ποδιού του και τον αντίχειρά του
EUROLEAGUE

01:03 - 28.04.2023

Σοβαρή η κατάσταση του Έξουμ: Έσπασε τα δόντια του, το δάχτυλο του ποδιού του και τον αντίχειρά του

Η μαζική σύρραξη που σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεύτερου αγώνα της Ρεάλ με την Παρτίζαν σόκαρε τον μπασκετικό πλανήτη, με τον Έξουμ να πληρώνει πιο ακριβά το... μάρμαρο αφού αποκόμισε πολλαπλά τραύματα από το ξύλο που έφαγε από τον Γιαμπουσέλε.

Η Euroleague αρχικά ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πως το ματς τελείωσε υπέρ της Παρτιζάν με 95-80 και ανακοίνωσε το 2-0 στη σειρά υπέρ των Σέρβων. Ωστόσο λίγο αργότερα κατέβασε τις αναρτήσεις και πλέον η τύχη τόσο αυτού του αγώνα, όσο και του επόμενου θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Πρέπει να πούμε πως οι διαιτητές, Ράντοβιτς, Λάτισεβς και Ρότσα αποφάσισαν την αποβολή των 22 από τους 24 παίκτες, αφού μόνο οι Παπαπέτρου και Ρούντι Φερνάντες δεν αποβλήθηκαν. Ωστόσο η επόμενη μέρα είναι αυτή που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι παίκτες που έχουν λάβει μέρος στα επεισόδια κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες, ίσως κάποιοι να μην αγωνιστούν ξανά τη φετινή σεζόν. Η Euroleague άλλωστε είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η υπόθεση θα πάει στον αθλητικό δικαστή, που θα πάρει το φύλλο αγώνα προκειμένου να δει τι έχει γραφτεί σε αυτό, με τους διαιτητές να κοιτάζουν εξονυχιστικά το βίντεο προκειμένου να γράψουν ακριβώς τι έχει γίνει.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα αποφασίσει και τι ποινές θα μοιράσει ο αθλητικός δικαστής, με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 2 Μαΐου στη Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου. Ωστόσο ανάλογα και με τις ποινές που θα ανακοινωθούν, δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί σίγουρο ακόμα και για το ματς της επόμενης εβδομάδας.