Το Γκόλντεν Στέιτ απέκτησε τον Ουσμάν Γκαρούμπα

Ουσμάν Γκαρούμπα

i

FIBA

Το Γκόλντεν Στέιτ απέκτησε τον Ουσμάν Γκαρούμπα

Νίκος Καλαμπάκας 21:23 - 15.09.2023

Ο Ισπανός σέντερ Ουσμάν Γκαρούμπα θα συνεχίσει να πατάει τα παρκέ του ΝΒΑ αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τον Γκόλντεν Στέιτ.

Την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στα παρκέ ττου ΝΒΑ έχει ο Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Σύμφωνα με τον Σαμ Χαράνια του "Athletic" ο σέντερ της Ισπανίας ήθελε όσο τίποτα άλλο να βρει ομάδα στην κορυφαία λίγκα του κόσμου και καθυστερούσε να απαντήσει στη Ρεαλ Μαδρίτης η οποία του είχε κάνει πρόταση για να τον κάνει δικό της.

Ο Γκαρούμπα έβαλε την υπογραφή του σε two way συμβόλαιο το οποίο προβλέπει ότι θα μπορεί να αγωνίζεται τόσο στο ΝΒΑ όσο και στη G-League με τη θυγατρική του Γκόλνετν Στέιτ.

Ο 21χρονος σέντερ τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τους Χιούστον Ρόκετς. Είχε μέσο όρο 3 πόντους και 4.1 ριμπάουντ, ενώ βρέθηκε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Μουντομπάσκετ που διοργανώθηκε από την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Ο Γκαρούμπα ξεκίνησε την καριέρα του το 2017 από τη Ρεάλ Μαδρίτης εκεί όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2019. Από το 2021 μέχρι φέτος φόρεσε τη φανέλα των Ρόκετς.

Το 2021 είχε αναδειχθεί Euroleague Rising star, ενώ το 2021 είχε κατακτήσει την ACB με τη «βασίλισσα».