Στο Γκόλντεν Στέιτ προπονούνται δύο από τους καλύτερους ελεύθερους παίκτες που έχουν απομείνει στην αγορά του ΝΒΑ

Τζεϊλίν Νόουελ, Ουίλ Μπάρτον

i

© photo by Rob Carr / Getty Images / Ideal Images

Στο Γκόλντεν Στέιτ προπονούνται δύο από τους καλύτερους ελεύθερους παίκτες που έχουν απομείνει στην αγορά του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 15.09.2023

Ο Ουίλ Μπάρτον και ο Τζεϊλίν Νόουελ προπονούνται στο Γκόλντεν Στέιτ και ονειρεύονται μία θέση στο ρόστερ των Ουόριορς και κατ' επέκταση μία ευκαιρία για να διεκδικήσουν το δακτυλίδι του πρωταθλητή - Με τους Πολεμιστές δοκιμάζονται (μεταξύ άλλων) και οι Στάνλεϊ Τζόνσον, Ντέρικ Φέιβορς.

Δύο από τα πιο ποιοτικά ονόματα που παραμένουν ελεύθεροι στο NBA είναι ο Ουίλ Μπάρτον και ο Τζεϊλίν Νόουελ. Ο πρώτος είναι ο 32χρονος φόργουορντ που μπορεί να αγωνιστεί και ως σούτινγκ γκαρντ και έχει στο βιογραφικό του 11 σεζόν στο ΝΒΑ, τις οκτώ εξ αυτών, με περισσότερους από 11 πόντους μέσο όρο. 

Πέρσι πέρασε απαρατήρητος από το Τορόντο (4,5 πόντοι) και την Ουάσινγκτον (7,7 πόντοι, 2,8 ριμπάουντ), αλλά τη σεζόν 2021-22 στο Ντένβερ αγωνίστηκε ως μέλος της πρώτης πεντάδας και στα 71 παιχνίδια που ίδρωσε τη φανέλα και είχε 14,7 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ. 

Ο δεύτερος είναι ο 24χρονος combo guard, ο οποίος μετά από μία διψήφια (10,8 πόντοι μέσο όρο) και αξιόλογη χρονιά του στη Μινεσότα, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε από τους Τίμπεργουλβς και παραμένει χωρίς δέσμευση και χωρίς θέση στο ρόστερ ομάδας του «μαγικού πλανήτη». Αυτή την εργασιακή τους συνθήκη θέλουν άμεσα να ανατρέψουν και οι δύο γι' αυτό και αποδέχθηκαν μονομιάς την πρόσκληση των Ουόριορς για να προπονηθούν μαζί τους στο Γκόλντεν Στέιτ

Συνεχίζει στο ΝΒΑ ο Βιτ Κρέιτσι, βρήκε δουλειά στη Μινεσότα (vid)
NBA

09:30 - 15.09.2023

Συνεχίζει στο ΝΒΑ ο Βιτ Κρέιτσι, βρήκε δουλειά στη Μινεσότα (vid)

Σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ευρώπη, απ' όπου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, αλλά τελικά ο Τσέχος, Βιτ Κρέιτσι, βρήκε την τρίτη του ομάδα στο ΝΒΑ. Μετά τους Θάντερ και τους Χοκς, οι Τίμπεργουλβς της Μινεσότα του δίνουν άλλη μία ευκαιρία για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Βέβαια, δεν είναι τα μόνα ονόματα που... δοκιμάζονται από τους Πολεμιστές, αλλά είναι τα πιο ενδιαφέροντα. Διότι, οι υπόλοιποι είναι είτε παίκτες που μάλλον έχουν κλείσει μια και καλή τον κύκλο τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα, όπως οι Ντέρικ Φέιβορς, Γκλεν Ρόμπινσον III, Ντίον Ουέιτερς, είτε κάποιοι που δύσκολα θα μπορέσουν να... τρυπώσουν στο Γκόλντεν Στέιτ, όπως ο Στάνλεϊ Τζόνσον και ο Μεξικάνος Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον.