Συνεχίζει στο ΝΒΑ ο Βιτ Κρέιτσι, βρήκε δουλειά στη Μινεσότα (vid)

Βιτ Κρέιτσι

i

© photo by Adam Hunger / Getty Images / Ideal Images

Συνεχίζει στο ΝΒΑ ο Βιτ Κρέιτσι, βρήκε δουλειά στη Μινεσότα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:30 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 15.09.2023

Σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ευρώπη, απ' όπου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, αλλά τελικά ο Τσέχος, Βιτ Κρέιτσι, βρήκε την τρίτη του ομάδα στο ΝΒΑ. Μετά τους Θάντερ και τους Χοκς, οι Τίμπεργουλβς της Μινεσότα του δίνουν άλλη μία ευκαιρία για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει άλλος ένας Ευρωπαίος που εγκαταλείπει το ΝΒΑ για να επιστρέψει σε μία ήπειρο με αναβαθμισμένο αγωνιστικό ρόλο και με την προοπτική να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague. Παρόλα αυτά ο Τσέχος, Βιτ Κρέιτσι, παρατείνει την παρουσία τους στις ΗΠΑ, μιας και βρήκε συμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς

O 23χρονος υψηλόσωμος combo guard (2.02 μ.), ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ισπανία με τη Ζαραγόσα, το 2021 εντάχθηκε στον «μαγικό πλανήτη» και έμεινε μία χρονιά στην Οκλαχόμα, άλλη μία στη Ατλάντα και τώρα... ανηφορίζει τα βουνά της Μινεσότα. 

Στο βιογραφικό του έχει μία αξιοσημείωτη rookie σεζόν με τους Θάντερ (30 ματς με 6,2 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ), μία... υποτονική δεύτερη χρονιά με τους Χοκς (29 ματς με 1,2 πόντοι, 0,9 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ) και τώρα αναλαμβάνει χρέη... παγκίτη σε μία ομάδα που κυριαρχούν οι παρουσίες των Άντονι Έντουαρντς, Καρλ Άντονι-Τάουνς και Ρούντι Γκομπέρ, ενώ στα γκαρντ μπροστά του υπάρχουν ο βετεράνος Μάικ Κόνλεϊ, ο Καναδός, Νικέιλ Αλεξάντερ-Ουόκερ και ο Σέικ Μίλτον, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.  

Οι Κινγκς «έκλεισαν» το ρόστερ και ο Βεζένκοφ μαζί με τον Μονκ θα έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν τη διαφορά (vids)
NBA

13:09 - 14.09.2023

Οι Κινγκς «έκλεισαν» το ρόστερ και ο Βεζένκοφ μαζί με τον Μονκ θα έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν τη διαφορά (vids)

To Sport Illustrated έκανε την πιο ανανεωμένη αποτύπωση του rotation των Σακραμέντο Κινγκς. Μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ τους, ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να μπαίνει στο γήπεδο όποτε ο κόουτς Μάικ Μπράουν αποσύρει τον Κίγκαν Μάρεϊ ή τον Χάρισον Μπαρνς, ενώ ο Βούλγαρος φόργουορντ μαζί με τον γκαρντ Μαλίκ Μονκ θα παλέψουν για το ποιος θα είναι η πρώτη αλλαγή.

Βέβαια το συμβόλαιο του Κρέιτσι δεν είναι εγγυημένο και θα πρέπει μέσω του Training Camp να διεκδικήσει τη θέση του στο τελικό ρόστερ. Αν δεν τα καταφέρει, τότε δεν αποκλείεται σε ένα μήνα από τώρα να επαναδιαπραγματευτεί τα... όνειρά του.