Το γράφημα για τον Αντετοκούνμπο - Μεγάλη ανησυχία για το γόνατό του (pic)
i

Γιάννης Αντετοκούνμπο / © Intime

Το γράφημα για τον Αντετοκούνμπο - Μεγάλη ανησυχία για το γόνατό του (pic)

Sportal newsroom 16:43 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 19.01.2023

O Greek Freak έχει απουσιάσει από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των Μπακς, τo αριστερό του γόνατο τον ενοχλεί και δημιουργείται ο φόβος μήπως είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ενόχληση. O αναλυτής Τζόρνταν Λόιντ προειδοποιεί!

Το Μιλγουόκι δεν έχει ενημερώσει για το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το δεδομένο είναι πως ο Greek Freak έχει χάσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας και ότι νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο.

Μάλιστα, αρχιζει να δημιουργείται μία έντονη ανησυχία για το αν ο δύο φορές MVP του πρωταθλήματος (2019 και 2020) θα επιστρέψει άμεσα στα παρκέ. 

Στην πραγματικότητα υπάρχει φόβος ότι οι ενοχλήσεις είναι οι ενδείξεις μιας πιο… σοβαρής κατάστασης. Ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει αρχίσει να ανεβάζει πίεση από το άγχος και το ιατρικό επιτελείο προσπαθεί να βρει μήπως υπάρχει μια αιτία που επιβαρύνει το γόνατο του. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε μόνο 7 πόντους γιατί «αυτό ήταν το σωστό»
NBA

10:20 - 12.01.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε μόνο 7 πόντους γιατί «αυτό ήταν το σωστό»

Οι Μπακς νίκησαν παρά τον μονοψήφιο αριθμό πόντων του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος βέβαια είχε 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ και προσπάθησε -όπως είπε- να βρει «τις καλύτερες επιλογές μέσα στο γήπεδο».

Ο Αμερικανός αναλυτής, Τζόρνταν Λόιντ, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής NBA Action επιβεβαιώνει όλες αυτές τις (αρνητικές) σκέψεις των Ελαφιών. 

«Θεωρώ ότι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το γόνατο του Αντετοκούνμπο είναι ένα πρόβλημα σε εξέλιξη. Δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τώρα», είπε ο Λόιντ. 

Ο 28χρονος διεθνής σταρ έχει να αγωνιστεί από τις 12 Ιανουαρίου, ενώ οι Μπακς βρίσκονται κατά τη διάρκεια τριήμερου ρεπό. Θα μπουν ξανά στο παρκέ τα ξημερώματα της Κυριακής (02.30 ώρα Ελλάδας) για να αντιμετωπίσουν τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ. Ο Γιάννης προς το παρόν είναι αμφίβολος για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αρχίζει να δημιουργείται κλίμα περί μη άμεσης επιστροφής του. 

«Το μόνο σίγουρο», προσθέτει ο Τζόρνταν Λόιντ, «είναι ότι οι Μπακς θα τον κρατήσουν εκτός για όσο διάστημα θεωρούν απαραίτητο. Δεν θα ρισκάρουν τίποτα και θα περιμένουν μέχρι να είναι και πάλι 100% έτοιμος»

Πάντως, ο Αντετοκούνμπο στα τελευταία τρία ματς που αγωνίστηκε, δεν κατάφερε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα δύο από αυτά, γεγονός που δημιουργεί έξτρα φημολογία ότι ο παίκτης ταλαιπωρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Η πτώση της απόδοσής του πάντως, περιγράφεται και στο γράφημα που ανήρτησε ο Αμερικανός αναλυτής στα social media. Και η όλη κατάσταση αρχίζει να προβληματίζει το Μιλγουόκι κατ’ αρχάς και τον υπόλοιπο πλανήτη στη συνέχεια… 

Το γράφημα εστιάζει στην πορεία του Αντετοκούνμπο όλη τη χρονιά με τις ενδείξεις να είναι καθοδικές από το ξεκίνημα του 2023. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία τρία ματς που αγωνίστηκε είχε μέσο όρο 12,6 πόντους (!), ενώ γενικά στη σεζόν έχει 31,1.