Το μυστικό της Εθνικής και του Ιτούδη αποκαλύφθηκε μόνο από μία φωτογραφία!

Δημήτρης Ιτούδης

i

© FIΒΑ

Το μυστικό της Εθνικής και του Ιτούδη αποκαλύφθηκε μόνο από μία φωτογραφία!

Γιώργος Γαβριλάκης 18:09 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 30.08.2023

Η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο είχε στο παρκέ αρχές, προσωπικότητες, έπαιξε με σύστημα και αναπτύχθηκε στην επίθεση με συνέπεια. Έφθασε στη νίκη-πρόκριση επί της Νέας Ζηλανδίας, όχι επειδή σκόραρε περισσότερο, αλλά γιατί όλοι οι διεθνείς ήταν ενωμένοι. Και αυτοί που βρίσκονταν στο παρκέ και οι υπόλοιποι που κάθονταν στον πάγκο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε μία ομάδα, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρών -που προετοιμάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα για ένα παγκόσμιο τουρνουά- είναι η χημεία. Όχι η οργανική ή η ανόργανη, αλλά η χημεία ανάμεσα στα στελέχη της ομάδας που διαμορφώνει το κλίμα και το κλίμα διαμορφώνει την εικόνα μέσα στο παρκέ. 

Η Εθνική είχε ξεκάθαρες αδυναμίες στο αγωνιστικό της προφίλ, είχε (και συνεχίζει να έχει) κενά από τις απουσίες που δύσκολα καλύπτονται, αλλά τελικά απέκτησε το «κλειδί» της επιτυχίας. Την εικόνα ενός συνόλου που έπαιζε ο ένας για τον άλλον. Και κάποιες φορές όλοι για έναν και άλλες ένας για όλους. Όταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε... φωτιά, πήρε και τη στήριξη από τους συμπαίκτες του, αλλά και από τον κόουτς και από όσους κάθονταν στον πάγκο. 

Το ίδιο και ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος καθοδήγησε το παιχνίδι ή ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης όταν έβαλε τα κρίσημα σουτ. Ακόμα και σε αυτά που αστόχησε. Η ομάδα ήταν μία γροθιά κάθε στιγμή, ακόμα και στα δύσκολα του πρώτου ημιχρόνου. 

Ελλάδα – ανατροπάρα και ραντεβού στους «16»! (vids)
FIBA WORLD CUP

17:45 - 30.08.2023

Ελλάδα – ανατροπάρα και ραντεβού στους «16»! (vids)

Έριξε στο καναβάτσο τη Νέα Ζηλανδία η Ελλάδα και προκρίθηκε στους «16»! Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε από το -15 (28-43) και πήρε σπουδαία νίκη (83-74) σε ένα ματς που είχε στραβώσει από νωρίς. Συγκλονιστικός Παπαπέτρου (27π.), μίλησε στα δύσκολα ο Λαρεντζάκης (20π.), «κομπιούτερ» ο Ουόκαπ (10π., 9ασ.).

Ο Δημήτρης Μωραϊτης «πετιόταν» σαν αστραπή από τον πάγκο στα μεγάλα καλάθια κι όταν οι συμπαίκτες του κατευθύνονταν στον πάγκο για ένα τάιμ άουτ, με πάθος τους προϋπαντούσε και προσπαθούσε να τους εμψυχώσει. Ο Μποχωρίδης το ίδιο, ενώ ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αγκάλιαζε τους διπλανούς του με κάθε καλή αφορμή από τις εξελίξεις στο παρκέ. 

Αυτή ήταν μία πραγματική ομάδα, με το «όμικρον» και τα υπόλοιπα γράμματα κεφαλαία! 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.