Το ΝΒΑ «φωνάζει» για το μακελειό στο Μέιν - «Πρέπει να βρεθεί λύση για την οπλοκατοχή»!

Το ΝΒΑ «φωνάζει» για το μακελειό στο Μέιν - «Πρέπει να βρεθεί λύση για την οπλοκατοχή»!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:12 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 26.10.2023

Τη μέρα που οι Κινγκς νίκησαν τους Τζαζ και ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μπράουν μετά το παιχνίδια μίλησε για το μακελειό στο Μέιν, όπου εκτελέστηκαν 22 άνθρωποι από ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος. «Αν δεν κάνουμε κάτι εδώ και τώρα, θα το βρούμε μπροστά μας», είπε ο κόουτς του Σακραμέντο.

Στην πόλη Λιούιστον της βορειοανατολική πολιτεία του Μέιν, την Τετάρτη (25/10) ένοπλος ψυχοπαθής πήρε το όπλο και σκόρπησε το θάνατο. Με αλλεπάλληλες επιθέσεις του σκότωσε συνολικά 22 ανθρώπους και δεκάδες από τα τραύματα οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Μάλιστα, ο δράστης δεν συνελήφθη, αλλά αναζητείται καθώς κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Όπως είναι λογικό, η τραγική είδηση επηρέασε όλη τη χώρα (και ολόκληρο τον πλανήτη), ενώ μετά τα παιχνίδια του ΝΒΑ αρκετοί παίκτες και προπονητής μίλησαν για το περιστατικό. 

Στο παρελθόν, ο κόουτς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, έχει μιλήσει επανειλημμένα για το πρόβλημα της οπλοκατοχής στην Αμερική, ενώ τώρα ο προπονητής του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς, Μάικ Μπράουν, θεωρεί πως «ήρθε η ώρα ως έθνος να κάνουμε κάτι γι' αυτό το πρόβλημα». 

Με το που έφθασε στο γήπεδο της Γιούτα για να προετοιμάσει την ομάδα του για το ντεμπούτο της κόντρα στους Τζαζ, που ολοκληρώθηκε με μία εύκολη νίκη, «κάποιος μου είπε για το τι συνέβη. Με ενημέρωσε για τους νεκρούς και αυτό που έχω να πω είναι ότι αν το τραγικό συμβάν δεν αγγίζει κάποιον, τότε έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι αηδιαστικό να καθόμαστε να βλέπουμε να συμβαίνει ξανά και ξανά»

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές στις ΗΠΑ, μόνο μέσα στο 2023 περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από επίθεση με όπλο και το νούμερο αυξάνεται καθημερινά. 

O Ντόντσιτς έπαθε πλάκα με τον Ουεμπανιαμά και ο κόουτς Πόποβιτς εντόπισε το βασικό του προσόν (vids)
NBA

10:23 - 26.10.2023

O Ντόντσιτς έπαθε πλάκα με τον Ουεμπανιαμά και ο κόουτς Πόποβιτς εντόπισε το βασικό του προσόν (vids)

Oδήγησε την ομάδα του στη νίκη και έκανε triple double, αλλά αμέσως μετά το παιχνίδι ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς μίλησε για τον rookie των Σπερς. «Είναι απίστευτος», είπε για τον Ουεμπανιαμά και θεωρεί πως «θα κάνει τεράστια καριέρα». Το ίδιο θεωρεί και ο προπονητής του, Γκρεγκ Πόποβιτς που σημειώνει πως το μεγάλο του ατού «είναι η ωριμότητά του»!

«Είναι μια θλιβερή μέρα για τη χώρα μας, για τον κόσμο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αυτό συνεχιστεί αυτό τα παιδιά μας στο μέλλον θα αναρωτηθούν για το αν η ΗΠΑ είναι ένας τόπος που μπορεί να μείνει κανείς. Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας, τότε... τι να πω», είπε ο Μάικ Μπράουν και κατέληξε πως «το μόνο που σκέφτομαι είναι οι οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και λυπάμαι πολύ».