Το πήρε πάνω του ο Αταμάν: «Είμαι υπεύθυνος για την κακή εικόνα της ομάδας μου»

Εργκίν Αταμάν

i

FIBA

Το πήρε πάνω του ο Αταμάν: «Είμαι υπεύθυνος για την κακή εικόνα της ομάδας μου»

Νίκος Καλαμπάκας 18:19 - 25.02.2024

Διάθεση για αυτοκριτική είχε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Ισλανδίας με 76-75.

Η Τουρκία επικράτησε της Ισλανδίας στο «Σινάν Ερντέν» με buzzer beater του Μπιμπέροβιτς και μετά τον αγώνα, ο κόουτς της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, έκανε την αυτοκριτική του, επισημαίνοντας ότι ευθύνεται ο ίδιος για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του.

Ο Μπιμπέροβιτς ευστόχησε από μέση απόσταση, διαμορφώνοντας το τελικό 76-75, βγάζοντας την ομάδα του από εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού αν δεν σημείωνε το καλάθι η Τουρκία θα ξεκινούσε τα προκριματικά του Eurobasket 2025 με δύο ήττες.

Μετά τον αγώνα λοιπόν ο Εργκίν Αταμάν δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του και επισήμανε ότι έχει και ο ίδιος ευθύνη για την εικόνα των Τούρκων:

«Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα καθώς βρισκόμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Στα τελευταία τρία λεπτά κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε τον έλεγχο που είχαμε. Έτσι ειναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές παίζεις πολύ καλά και χάνεις, κάποιες άλλες παίζεις απαίσια, είσαι τυχερός και κερδίζεις. Η τύχη ήταν μαζί μας. ήταν σημαντικό να κερδίουμε αυτό το ματς. Δεν παίξαμε καλά, αλλά βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε», είπε αρχικά ο προπονητής της Τουρκίας και του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια έγινε λίγο σκληρός με τον εαυτό του:

«Να μην λέτε ότι νικήσαμε το ματς για το play που σχεδίασε ο Αταμάν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν παίξαμε καλά και είμαι υπεύθυνος για την κακή εικόνα που είχαμε στο ματς».