Έξαλλος ο Αταμάν: «Ήταν σαν να έπαιζαν American Football»

Έξαλλος ο Αταμάν: «Ήταν σαν να έπαιζαν American Football»

Sportal newsroom 10:24 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 23.02.2024

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τα παράπονά του για την άμυνα της Ιταλίας, στο παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για αντιμετώπιση... American Football.

Το έργο της Τουρκίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025 ήταν δύσκολο και επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Η Ιταλία υποδέχτηκε τη γειτονική χώρα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 87-80, σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και πάθος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην άμυνα των παικτών του Τζιανμάρκο Ποτζέκο, κάνοντας λόγο για αντιμετώπιση American Football, από τους αντιπάλους του, ενώ υπογράμμισε πως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να βγάλουν την ίδια σκληράδα και έτσι ήρθε η ήττα στο φινάλε.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Τουρκίας ανέφερε: «Κάναμε πάρα πολλά λάθη, ειδικά στη 2η περίοδο. Ο Χαζέρ έχασε τρεις μπάλες μέσα σε 5', από τη στιγμή που μπήκε στο ματς. Ίσως όσο ξεκουράζαμε κάποιους παίκτες κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα.

Ακολουθήσαμε τους αντιπάλους μας στο δεύτερο ημίχρονο και δεν κάναμε βήμα πίσω. Όμως, συνεχώς προειδοποιούσα τους διαιτητές για αυτά που γίνονταν. Όποτε παίζουμε ένα ματς σε διοργάνωση της FIBA οι αντίπαλοί μας αμύνονται πολύ σκληρά, σαν να παίζουν American Football. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την ίδια σκληράδα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρ' όλα αυτά, η ήττα με 7π. μας δίνει το... πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό στην Κωνσταντινούπολη».