Ουίλμπεκιν και Λάρκιν χάνουν το τουρκικό τους διαβατήριο

Σέιν Λάρκιν

i

FIBA

Ουίλμπεκιν και Λάρκιν χάνουν το τουρκικό τους διαβατήριο

Νίκος Καλαμπάκας 23:20 - 28.08.2023

Οι δύο παίκτες είχαν αρνηθεί κλήση στην εθνική ομάδα της Τουρκίας και η ομοσπονδία της χώρας τους τιμώρησε με βαριά ποινή.

Χωρίς τουρκικό διαβατήριο έμειναν οι Σκότι Ουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν, αφού η ομοσπονδία της χώρας τους το αφαίρεσε ως τιμωρία για τη μη συμμετοχή τους στο προ προ Ολυμπιακό τουρνουά.

Η Τουρκία έχασε το... τρένο των Ολυμπιακών Αγώνων αφού στον τελικό του προ προ Ολυμπιακού τουρνουά το οποίο φιλοξένησε στην Πόλη, ηττήθηκε από την Κροατία.

Οι γείτονες αγωνίστηκαν χωρίς τους Σκότι Ουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν. Οι δύο γκαρντ από τις ΗΠΑ είχαν αποκτήσει τουρκικό διαβατήριο όμως δεν ενίσχυσαν την ομάδα στην προσπάθειά της να πάρει ένα εισιτήριο για το Προ Ολυμπιακό τουρνουά, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο στρατόπεδο της ομάδας.

Αν και αρχικά η ομοσπονδία της χώρας είχε επιβάλλει ποινή πέντε αγωνιστικών στους δύο παίκτες, αυτό τελικά άλλαξε και η τιμωρία τους είναι πολύ βαριά, επηρεάζοντας ακόμα και τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται οι δύο παίκτες.

Το διαβατήριο τους αφαιρέθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν θα λογίζονται ως Τούρκοι στα ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και της Εφές αντίστοιχα.

Οι δύο παίκτες μάλιστα σκοπεύουν να προσβάλλουν την απόφαση αυτή καταθέτοντας ένσταση, όμως δύσκολα θα την κερδίσουν αφού οι Τούρκοι αναφέρουν ρητά στη νομοθεσία τους για τους νατουραλιζέ παίκτες ότι εφόσον αρνηθούν κλήση στην εθνική, χάνουν το διαβατήριό τους και κατά συνέπεια την υπηκοότητα!