Αταμάν για το σύστημα πρόκρισης: «Οι καλύτεροι παίκτες μας παίζουν στο ΝΒΑ, θέλει αναθεώρηση»

Αταμάν για το σύστημα πρόκρισης: «Οι καλύτεροι παίκτες μας παίζουν στο ΝΒΑ, θέλει αναθεώρηση»

Χρήστος Τσάλτας 11:42 - 20.02.2024

Την δική του οπτική για το σύστημα προκρίσεων της FIBA έδωσε ο Εργκίν Αταμάν, που ξεκαθάρισε πως θέλει αναθεώρηση, την ώρα που υπογράμμισε πως οι καλύτεροι παίκτες της εθνικής ομάδας βρίσκονται στο ΝΒΑ.

Από Ηράκλειο.. Πόλη ο Εργκίν Αταμάν. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού AKTOR στην Αθήνα, ο Τούρκος κόουτς ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα παράθυρα του Eurobasket 2025.

Κατά τις πρώτες δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας ότι «επιστρέφω στο σπίτι μου, το Sinan Erdem. Είμαι περήφανος γι αυτό», λίγο πριν στρέψει τα βέλη του προς την FIBA.

Για την ακρίβεια, ο Αταμάν αναφέρθηκε στο σύστημα διεξαγωγής, αλλά και στον τρόπο που προκρίνονται οι ομάδες, κάνοντας λόγο για τις απουσίες που μετράει η εθνική ομάδα της χώρας του, ελέω ΝΒΑ.

Ο Τούρκος κόουτς τόνισε επί του θέματος: «Δυστυχώς, οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πέντε καλύτερους παίκτες μας, οι οποίοι είναι στο ΝΒΑ. Ενώ το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ είναι τόσο επιτυχημένα, όλοι ρωτούν γιατί το μπάσκετ δεν είναι. Στα δύο πρώτα αθλήματα οι καλοί αθλητές παίζουν στην Ευρώπη και μπορούν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα, στο μπάσκετ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί είναι στο ΝΒΑ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη σταθερότητα και δημιουργεί προβλήματα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, για τον οποίο μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια: «Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έδειξε σοβαρή βελτίωση αυτή τη σεζόν. Παίρνει σοβαρά λεπτά και στην Euroleague. Πιστεύω ότι θα έχει σοβαρή συμβολή στην ομάδα. Ο Ταρίκ είναι στην Τουρκία από μικρό παιδί και εύχεται να μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε ως Τούρκο παίκτη και όχι ως νατουραλιζέ».