Το show των Σικάγο Μπουλς στην «Πόλη του Φωτός» (pics, vids)
i

Μπουλς - Πίστονς © photo by Dean Mouhtaropoulos / Getty Images / Ideal Images

Το show των Σικάγο Μπουλς στην «Πόλη του Φωτός» (pics, vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 00:56 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 02:23 - 20.01.2023

Το Παρίσι έγινε για ένα βράδυ η πρωτεύουσα του ΝΒΑ, οι Μπουλς νίκησαν Ντιτρόιτ Πίστονς με 126-108 και στην Accor Arena μαζεύτηκε όλος ο καλός ο κόσμος. Ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Πικέ, ο Σαρλ Λεκλερκ, ο Γουεμπανιάμα, ο Τόνι Πάρκερ και πολλοί ακόμα...

Δεν ήταν ένας αγώνας... διαφήμιση. Ούτε επίδειξης. Ήταν ματς για την κανονική διάρκεια της σεζόν και οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν με 126-108 των Ντιτρόιτ Πίστονς. Το ΝΒΑ ταξίδεψε στο Παρίσι, που άνοιξε την αγκαλιά στον «μαγικό πλανήτη» και του προσέθεσε ευρωπαϊκή μαγεία. 

Στις κερκίδες του γηπέδου εμφανίστηκαν εκατοντάδες διασημότητες. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και σπουδαίοι αθλητές. Τόσο από το παρελθόν όπως ο Μάτζικ Τζόνσον ή ο θρύλος του γαλλικού μπάσκετ και τέσσερις φορές πρωταθλητές NBA με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ, όσο και από το μέλλον. Ο Βικτόρ Γουεμπανιάμα ήταν εκεί, αλλά εισιτήριο (ή πρόσκληση) δεν πήραν μόνο μπασκετμπολίστες. 

Ο Ζεράρ Πικέ πήγε στο γήπεδο (χωρίς θηλυκή συνοδεία) για να πάρει λίγο... αέρα και να ξεχαστεί από τις προσωπικές του περιπέτειες με τη Σακίρα, ενώ στην πρώτη σειρά των θεατών βρέθηκαν τρεις ταλαντούχοι οδηγοί της Formula 1. Οι Γάλλοι Πιέρ Γκασλί, Εστεμπάν Οκόν και ο Μονεγάσκος της Ferrari, Σαρλ Λεκλερκ. 

Όλα αυτά στις κερκίδες, γιατί πάνω στο παρκέ οι πρωταγωνιστές ήταν οι (επίσης) γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Κατ' αρχάς ο Ζακ ΛαΒίν, ο οποίος παρέα με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν οδήγησαν τους Ταύρους στην άνετη επικράτησή τους. Οι δυο τους έβαλαν τους 56 από τους 126 πόντους του Σικάγο, που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στους Πίστονς. 

Για την ομάδα του Ντιτρόιτ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ (με 25 πόντους) και ο μόνος που αντιστάθηκε. 

Tags: