To Sportal δίπλα στον Αταμάν - Όλες του οι αντιδράσεις στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα (gallery)
i

© Τourette Photography

To Sportal δίπλα στον Αταμάν - Όλες του οι αντιδράσεις στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα (gallery)

Sportal newsroom 15:28 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 11.09.2023

Το φιλικό ματς της Κυριακής (10/9) κόντρα στο Περιστέρι δεν ήταν το πρώτο του... νέου και φιλόδοξου Παναθηναϊκού, ήταν όμως, το πρώτα εντός των συνόρων με τον Εργκίν Αταμάν στο πάγκο. Το Sportal ήταν εκεί για να εστιάσει στον Τούρκο προπονητή, στις κινήσεις του και στις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ενόσω ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στη Σλοβενία -την προηγούμενη εβδομάδα- για προπονήσεις και φιλικούς αγώνες, ο Εργκίν Αταμάν πήρε άδεια και ταξίδεψε μέχρι την πατρίδα του για να τακτοποιήσει ένα προσωπικό ζήτημα. Έμεινε στην Τουρκία μερικές μέρες και την Κυριακή (10/9) επέστρεψε στην Αθήνα. Κατευθείαν πήγε στο Περιστέρι για να συναντήσει τους παίκτες του, χωρίς να χάσει άλλο χρόνο μακριά τους. 

Ήταν η μέρα που στο πρόγραμμα εμφανίστηκε το φιλικό παιχνίδι (στο πλαίσιο του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας») κόντρα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και σε μία έδρα που πέρσι ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε ούτε ένα ματς. Έχασε μία φορά στην κανονική διάρκεια της σεζόν και δύο στα Play Offs. Το περσινά σταφύλια όμως, είναι ξινά και φέτος οι «πράσινοι» με τον Εργκίν Αταμάν στην αγωνιστική διαχείριση και προσθήκες που εκτόξευσαν την ποιότητα δεν θα είναι ευάλωτος και στοχεύει να γίνει... καταιγιστικός. 

Το Sportal ήταν εκεί! Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», την έδρα του Περιστερίου, με βασικό σκοπό να εστιάσει στον Τούρκο κόουτς, ο οποίος έχει κατακτήσει την Euroleague ήδη δύο φορές (2021, 2022) με την Αναντολού Εφές και θα επιδιώξει να πάρει την τρίτη του, προσφέροντας συνολικά στον Παναθηναϊκό το έβδομο αστέρι στη φανέλα του και στο λογότυπό του. 

Αυτή η διαδρομή ξεκινάει από την προετοιμασία, από την πρώτη προπόνηση και η ανηφοριά είναι μεγάλη. Η σεζόν είναι απαιτητική και κάποια στιγμή θα αποκτήσει... φλόγα, ένταση και πάθος. 

Προς το παρόν ο Αταμάν με καθαρό βλέμμα και με χαμηλούς σφυγμούς αξιολογεί τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Βλέπει τα κενά και τα σημεία αιχμής. Στο Περιστέρι ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος. Πράγμα σπάνιο για τον έντονο, αλέγρο και καμιά φορά έκρυθμο χαρακτήρα του. Δεν ενθουσιάστηκε ούτε τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός έτρεχε και κυριαρχούσε, ούτε ένοιωσε απογοήτευση όταν το Περιστέρι απαντούσε, αντιστεκόταν και απειλούσε. Ήταν αφοσιωμένος και έτοιμος για μελέτη και νέες ιδέες. 

Είδε τους παίκτες του να παίρνουν μία νίκη κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, που πέρσι κατετάγη τρίτη στο πρωτάθλημα και φέτος δείχνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Είδε επίσης τον κόουτς Σπανούλη με τον οποίο είχε μία δυνατή χειραψία και μία ζεστή αγκαλιά πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ στο παρκέ είδε οι «πράσινοι» να ανταποκρίνονται σε αρκετές από τις αρχές και τις αγωνιστικές δομές που θέλει να εγκαταστήσει στην ομάδα, αλλά η προετοιμασία συνεχίζεται και ο ρυθμός άμεσα θα ανέβει μαζί και με τις απαιτήσεις. Ο Τούρκος σύντομα δεν θα έχει μεγάλη ανοχή στα λάθη και στις αδυναμίες, αλλά θα απαιτήσει σοβαρότητα και έντονη προσπάθεια σε κάθε φάση. 

Tags: