Οι Ράπτορς έγιναν το νέο θύμα των Μπόστον Σέλτικς (vid)
i

Γκραντ Ουίλιαμς, Σέλτικς / © photo by Cole Burston / Getty Images / Ideal Images

Οι Ράπτορς έγιναν το νέο θύμα των Μπόστον Σέλτικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 02:40 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 22.01.2023

Χωρίς τον Τζέισον Τέιτουμ, αλλά με τον Γκραντ Ουίλιαμς να κάνει ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους, η Βοστώνη νίκησε στο Τορόντο (106-104) και έφθασε τις εννέα σερί νίκες.

Το 2023 ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους Μπόστον Σέλτικς. Έχασαν στο πρώτο ματς της χρονιάς, στο Ντένβερ και ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα (στις 2 του Γενάρη) η ήττα στην Οκλαχόμα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν χάσει ξανά! Τα κατάφεραν και στο Τορόντο παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, Τζέισον Τέιτουμ. 

Ο Γκραντ Ουίλιαμς ήρθε από τον πάγκο και έκανε ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους και παρέα με τον Τζέιλεν Μπράουν (27 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) οδήγησαν την ομάδα τους μέχρι το 106-104. 

Πάντως, το πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα το έβαλε ο Πέιτον Πρίτσαρντ. Ο 25χρονος γκαρντ, στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση, αφού στο τελείωμα του πρώτου οι Σέλτικς είδαν τον Μάρκους Σμαρτ να γυρίζει τον αστράγαλό του και να αποσύρεται με πόνους. 

Ο Πρίτσαρντ ήταν πολύ αποτελεσματικός. Μάλιστα, 1’30’’ πριν από το τέλος του αγώνα με τρίποντο έβαλε τους Σέλτικς μπροστά (106-103) κι αφού λίγο πιο πριν ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ είχε ισοφαρίσει για τους Πτερόσαυρους. 

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Καναδά αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό οργανωτή και κομβικό παίκτη της, Φρεντ Βαν Βλιτ. Έπαιξαν ουσιαστικά χωρίς πόιντ γκαρντ, με τη δημιουργία να αναλαμβάνει κυρίως ο φόργουορντ/σέντερ Πασκάλ Σιάκαμ. Ο Καμερουνέζος τελείωσε το ματς με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ. 

Tags: