Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με μαύρες φανέλες στη Βαλένθια για τα θύματα της Θύρας 7
i

©Intime

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με μαύρες φανέλες στη Βαλένθια για τα θύματα της Θύρας 7

Νίκος Καλαμπάκας 21:50 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 07.02.2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στην Ισπανία την Πέμπτη 8/2, μια ημερομηνία που έχει «σημαδέψει» τον οργανισμό, αφού το 1981 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7. Με μαύρες φανέλες θα αγωνιστούν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Κάθε φορά που το ημερολόγιο δείχνει 8/2, η οικογένεια του Ολυμπιακού βυθίζεται στη θλίψη. Ήταν το 1981 όταν στις 8 Φεβρουαρίου η ομάδα του Πειραιά βίωσε τη μεγαλύτερη τραγωδία στον αθλητισμό που έζησε η χώρα. Τότε που 21 οπαδοί ξεψύχησαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7...

Το πένθος κάνει κατάληψη στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Οι φίλοι της ομάδας ανάβουν ένα κερί στους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για την ερυθρόλευκη ομάδα. 8/2/1981. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει την ΑΕΚ με σκορ 6-0. Το Στάδιο Καραϊσκάκη είναι γεμάτο κόσμο. Η θύρα 7 αδειάζει αμέσως, αφού οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της ομάδας θέλουν να αποθεώσουν τα ινδάλματά τους, μετά τη νίκη τους επί της ΑΕΚ. 

Τα τουρνικέ της θύρας δεν άνοιξαν ποτέ. Ο κόσμος άρχισε να στοιβάζεται στη Θύρα 7. Σιγά σιγά τα πρόσωπα της χαράς έδωσαν τη θέση τους σε αυτά της φρίκης. Όσοι βρίσκονταν μπροστά άρχισαν να παθαίνουν ασφυξία, ενώ ολοένα και περισσότερος κόσμος βάδιζε προς την έξοδο χωρίς να έχει καταλάβει τι συμβαίνει. 

Λίγες ώρες μετά η Ελλάδα «παγωμένη» παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα μαντάτα, τραγικά. 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι εκατοντάδες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η τραγωδία ήταν γεγονός. Ο Ολυμπιακός είχε βυθιστεί στο πένθος για τους φίλους του που τόσο άδικα πέρασαν στην αιωνιότητα. 44 χρόνια μετά, όλοι ζουν στις μνήμες των δικών τους και των φίλων της ομάδας που κάθε χρόνο φροντίζουν να τους τιμούν. 

Φέτος η ημερομηνία συμπίπτει με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια στην Ισπανία, για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι σε αυτό το παιχνίδι θα αγωνιστούν με τις μαύρες φανέλες ως φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας...