Τρινκιέρι ξεσπά για τα περί πρόωρης συμφωνίας με Ζάλγκιρις: «Πως είναι οι μαλ@@ίες στα λιθουανικά;» (vid)

Αντρέα Τρινκιέρι

Τρινκιέρι ξεσπά για τα περί πρόωρης συμφωνίας με Ζάλγκιρις: «Πως είναι οι μαλ@@ίες στα λιθουανικά;» (vid)

Ο Αντρέα Τρινκιέρι πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ως κόουτς της Ζάλγκιρις και στο πλαίσιο των πρώτων του δηλώσεων διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συμφωνήσει πριν από δύο εβδομάδες με την ομάδα του Κάουνας.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ζάλγκιρις Κάουνας, με τον Ιταλό να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ενώ μίλησε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου ως χεντ κόουτς της λιθουανικής ομάδας.

Ο ίδιος πάντως ξεκίνησε… δυναμικά την παρουσία του στο Κάουνας, διαψεύδοντας τα περί συμφωνίας του με τη Ζάλγκιρις πριν 2 εβδομάδες.

«Πώς είναι οι μαλ@@@ες στα λιθουανικά, Δεν υπόσχομαι ότι θα μάθω τη γλώσσα γιατί είναι περίπλοκη, αλλά κάποιες λέξεις σίγουρα. Αυτό είναι καθαρό μπαλόνι. Και πιστέψτε με, αυτό που γράφτηκε το έφτιαξαν. Ήταν πραγματικά fake news» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Ιταλού προπονητή.

Για την πορεία της Ζάλγκιρις, είπε: «Είμαι εδώ με έναν στόχο: Να βοηθήσω αυτή την ομάδα να παίξει καλύτερα. Έχω μεγάλο κίνητρο γιατί είμαι προπονητής μιας ομάδας σε μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι θρησκεία., Η 10η θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα ομάδα, δεν είναι στον Άρη. Είναι στον Κρόνο, Η δουλειά μου είναι να υποστηρίζω και να βοηθάω τους παίκτες μου. Θα λειτουργήσουμε σαν υποβρύχιο και ελπίζω ότι στο τέλος θα χτυπήσουμε κάτι. Θέλουμε να παίζουμε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο.

Μια μέρα θέλω να πω στα παιδιά μου ότι ήμουν προπονητής της Παρτίζαν και της Ζαλγκίρις» ενώ υπογράμμισε: «Κανείς δεν είναι πάνω από τους συμπαίκτες του» και για πιθανές αλλαγές στο ρόστερ, ανέφερε: «Είναι πολύ νωρίς, έχω κάνει προπόνηση 18 λεπτών μόνο. Θα ήμουν πολύ κακός προπονητής αν αποφάσιζα να αλλάξω το ρόστερ από μία μόνο προπόνηση».

Η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον νέο προπονητή της - Ο Τρινκιέρι αναλαμβάνει δράση!
EUROLEAGUE

10:19 - 30.12.2023

Η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον νέο προπονητή της - Ο Τρινκιέρι αναλαμβάνει δράση!

H αρχική σκέψη, έγινε διαπραγμάτευση και η τελικά ο Αντρέα Τρινκιέρι επιστρέφει στους πάγκους της EuroLeague και αναλαμβάνει την Ζαλγκίρις, αντικαθιστώντας τον κόουτς, Κάζις Μακσβίτις.