Τσαν: «Δεν ήταν μία απλή νίκη - Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα επιπέδου Final Four»

Τσαν: «Δεν ήταν μία απλή νίκη - Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα επιπέδου Final Four»

Γιώργος Γαβριλάκης 22:36 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 05.12.2023

Η Αναντολού Εφές παρά τα προβλήματα και τους σημαντικούς τραυματισμούς νίκησε τον Παναθηναϊκό στην 12η αγωνιστική της EuroLeague και ο κόουτς Ερντέμ Τσαν είχε παραπάνω από έναν λόγο για να είναι χαρούμενος...

Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Ερντέμ Τσαν ήταν «να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έδειξαν χαρακτήρα». 

Και το έκαναν παίρνοντας μία σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague. Μάλιστα, τα κατάφεραν παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς του Ουίλ Κλάιμπερν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Άντε Ζίζιτς, Κέβιν Ουίλις, Τίμπορ Πλάις και Ελάιζα Μπράιαντ

«Ήταν ένα ματς... χαρακτήρα», επανέλαβε και πρόσθεσε πως «τα καταφέραμε παρόλες τις δεδομένες απουσίες που είχαμε και απέναντι σε μία ομάδα με ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της Euroleague, που διεκδικεί το Final Four και τον τίτλο». Επίσης, δήλωσε πως «οι παίκτες μου είχαν σωστή νοοτροπία, προσέγγιση και έπαιξαν με σκληράδα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, δώσαμε "μάχες", πήραμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη». 

O Αταμάν τα έχει... 400, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην επιστροφή του στο Sinan Erdem
EUROLEAGUE

22:22 - 05.12.2023

O Αταμάν τα έχει... 400, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην επιστροφή του στο Sinan Erdem

Ήταν το 400ο του παιχνίδι στο επίπεδο της EuroLeague, αλλά ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Παναθηναϊκό να χάνει στην Κωνσταντινούπολη από την... μισή Αναντολού Εφές και ο Τούρκος κόουτς δεν μπόρεσε να χαρεί ούτε στιγμή μία σημαδιακή βραδιά για εκείνον!

Το μόνο άσχημο για την Εφές ήταν «ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γιλμάζ στον ώμο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαστε θλιμμένοι από αυτή την εξέλιξη. Είναι ένας Τούρκος αθλητής, αναλαμβάνει ευθύνες στην Euroleague και είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είμαι περήφανος για εκείνον και όλοι παλέψαμε ενωμένοι και του αφιερώνουμε την επιτυχία. Όλοι έκαναν step up και βοήθησαν. Πάντως, στο τέλος της ημέρας κάναμε απλώς μία νίκη, αλλά νιώθω πως το αποψινό είναι κάτι παραπάνω από ένα κερδισμένο παιχνίδι».

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης