Το αδιανόητο ποσό που έστειλε για πάντα εκτός ΝΒΑ τον Τζοντάι Πόρτερ

Τζοντάι Πόρτερ

i

@Photo by Alika Jenner/Getty Images

Το αδιανόητο ποσό που έστειλε για πάντα εκτός ΝΒΑ τον Τζοντάι Πόρτερ

Χρήστος Τσάλτας 14:48 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 18.04.2024

Το ΝΒΑ τιμώρησε δια παντός τον Τζοντάι Πόρτερ, λόγω παράνομου στοιχηματισμού, με το ποσό που έβγαλε ο πρώην άσος των Τορόντο Ράπτορς, ως κέρδος, να προκαλεί σοκ, σε σχέση με τα λεφτά που κέρδισε από το συμβόλαιό του με την ομάδα του Καναδά.

Πολύ σύντομη αποδείχθηκε η καριέρα του Τζοντάι Πόρτερ στο ΝΒΑ. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να βρεθεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη και να αγωνιστεί με την ομάδα του Καναδά, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την περίπτωσή του αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα της παρουσίας του στο ΝΒΑ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός πως ο Πόρτερ πόνταρε αγώνες της ομάδας του, των Τορόντο Ράπτορς, για να χάσουν. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και σημαντική παράμετρο για τον Άνταμ Σίλβερ και τους συνεργάτες του, ώστε να πάρουν την σκληρή απόφαση να αποβάλλουν δια παντός από τη λίγκα τον έμπειρο άσο.

Σκληρή τιμωρία του ΝΒΑ στον Πόρτερ - Δια βίου αποκλεισμός από τη λίγκα!
NBA

20:32 - 17.04.2024

Σκληρή τιμωρία του ΝΒΑ στον Πόρτερ - Δια βίου αποκλεισμός από τη λίγκα!

Ο Τζόντεϊ Πόρτερ δεν θα αγωνιστεί ξανά στο ΝΒΑ αφού η λίγκα τον έκρινε ένοχο για παράνομο στοιχηματισμό και τον απέκλεισε από κάθε είδους ενασχόληση με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη!

Η απόφαση του ΝΒΑ ήταν ξεκάθαρη: Αποβολή δια παντός από το ΝΒΑ για τον Τζοντάι Πόρτερ, που πλέον θα προσπαθήσει να κάνει restart στην καριέρα του σε άλλες πολιτείες. Κι όλα αυτά με τα κέρδη από στοιχηματισμούς να μην είναι σε καμία περίπτωση τόσα πολλά όσα θα πίστευε ο καθένας.

Το συμβόλαιο του Πόρτερ με τους Ράπτορς έφτανε στα 2,4 εκατ. δολάρια για τη σεζόν 2023-24. Στο διάστημα αυτό ο Αμερικανός άσος έβγαλε συνολικό κέρδος, από στοιχήματα, που έφτανε στα 22 χιλιάδες δολάρια. Ποσό ελάχιστο για τα δεδομένα, αλλά και τα πονταρίσματα που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος πως ο Τζοντάι Πόρτερ αποβλήθηκε δια παντός από το ΝΒΑ για 22 χιλιάδες δολάρια. Και με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα είχε και δίκιο, με τον Αμερικανό να «καταστρέφει» την πορεία του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη εν τη γενέσει της.