Τέλος εποχής για Τζόρνταν και Χόρνετς!

Μάικλ Τζόρνταν

i

(Photo by Jacob Kupferman/Getty Images)

Τέλος εποχής για Τζόρνταν και Χόρνετς!

Γιάννης Πάλλας 17:18 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 16.06.2023

Ο Μάικλ Τζόρνταν σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN και Άντριαν Βοϊναρόφσκι προχώρησε στην πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς, ολοκληρώνοντας την 13ετή θητεία ως μεγαλομέτοχος

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στην σχέση του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σάρλοτ Χόρνετς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN και του έγκριτου δημοσιογράφου Άντριαν Βοϊναρόφσκι, προχώρησε στην διαδικασία πώλησης και τερμάτισε την 13ετή θητεία του ως μεγαλομέτοχος της ομάδας του ΝΒΑ!

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών των Χόρνετς σε ένα γκρουπ επενδυτών με επικεφαλής τους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παρουσίας 13 χρόνων στην ομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Ρικ Σναλ είναι μέτοχος των Ατλάντα Χοκς και ο Γκέιμπ Πλότκιν μέτοχος των Σάρλοτ Χόρνετς. Οι δυο τους θα γίνουν οι ιδιοκτήτες του πακέτου των μετοχών που πούλησε ο Μάικλ Τζόρνταν και αυτό θα συμβεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης από το ΝΒΑ.

Από την μεριά του ο Μάικλ Τζόρνταν θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο μέχρι το ντραφτ του ΝΒΑ την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης, ο «Air» θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα.

Ο Τζόρνταν που υπήρξε έξι φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και πέντε φορές MVP, πλήρωσε 275 εκατομμύρια δολάρια για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ομάδας το 2010.

Ο μεγαλομέτοχος των Χόρνετς το 2020 πούλησε ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών στον Γκέιμπ Πλότκιν και τον Ντάνιελ Σαντχέιμ.

Όσον αφορά τον Ρικ Σναλ που προχώρησε στην αγορά σημαντικού μεριδιού μετοχών των Χόρνετς το 2015 με τους επενδυτές Τόνι Ρέσλερ και Γκραντ Χιλ, αγόρασε τους Ατλάντα Χοκς το 2015 έναντι 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Σάνι Μπετσίροβιτς
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:54 - 16.06.2023

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Σάνι Μπετσίροβιτς

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι ο Σάνι Μπετσίροβιτς, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να ανακοινώνεται επισήμως λίγες ώρες μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Σλοβένος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου αγωνίστηκε τη διετία 2006-2008 και ήταν βοηθός του Σάσα Ομπράντοβιτς το 2015-16.

Οι Χόρνετς ολοκλήρωσαν φέτος την σεζόν στο ΝΒΑ με απολογισμό 27 νίκες και 55 ήττες και έχουν το δικαίωμα για το Νο2 του φετινού νταφτ.