O Τόμας Ουόκαπ στο Sportal: «Είμαι τυχερός που είμαι εδώ - Σκέφτομαι τη συνύπαρξη με τον Γιάννη» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:39 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 03.09.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στο Sportal για τον πέμπτο τίτλο που κατακτά με τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην πιθανή του συνύπαρξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική, αλλά και την Euroleague που ακόμα σκέφτεται.

Ο Ολυμπιακός είναι νταμπλούχος Ελλάδας για δεύτερη σερί φορά, με τον Τόμας Ουόκαπ να αποτελεί ένα τεράστιο γρανάζι στην πορεία των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμβάλλοντας καθοριστικά στις επιτυχίες του συλλόγου για ακόμα μια σεζόν. 

Ειδικά στην σειρά των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικός, με τον… Έλληνα πλέον, Θωμά Ουοκαπόπουλο να μιλάει μετά το τέλος του τέταρτου τελικού στο Live Postgame του Sportal και να έχει πολλά να μας πει! 

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Για αυτό είμαστε εδώ. Το νοιώθω αυτό μετά από κάθε πρωτάθλημα. Είμαι τυχερός γιατί κέρδισα αρκετά αυτά τα τελευταία δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά, πριν σταθεί στην εχθρική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

«Μου αρέσει να παίζω σε εχθρικές ατμόσφαιρες. Αυτές είναι που κάνουν το μπάσκετ καλύτερο. Δεν έχει πλάκα να παίζεις σε ήσυχο γήπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχει η καλύτερη ατμόσφαιρα στα γήπεδα και αυτή η αντιπαλότητα είναι σπουδαία», είπε.

Πλέον, έχοντας το ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του, ο Τόμας Ουόκαπ μπορεί να παίξει στην Εθνική. Έχει όμως μιλήσει με τον κόουτς Ιτούδη; 

«Ο κόουτς είχε την σεζόν του με την Φενέρ και εμείς μόλις τελειώσαμε. Τώρα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα. Πιστεύω πολύ και κεντράρω στο παρόν. Τώρα που η σεζόν τελείωσε μπορούμε επικεντρωθούμε στο επόμενο βήμα», τόνισε.

Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον οποίο ελπίζει να μοιραστεί το γήπεδο το φετινό καλοκαίρι στην Εθνική Ελλάδας. 

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη και θα μοιραστώ το γήπεδο μαζί του. Είμαι ενθουσιασμένος και ελπίζω να τον βοηθήσω να ανεβάσει το παιχνίδι του και εκείνος το δικό μου».

Ο Μπαρτζώκας χτίζει μια δυναστεία στον Πειραιά

Ο Μπαρτζώκας χτίζει μια δυναστεία στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά πως είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, κατέκτησε το δεύτερη σερί νταμπλ του και θέλει να πετύχει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα στην συνέχεια. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Τέλος, ο Τόμας Ουόκαπ έκανε και έναν μίνι απολογισμό της σεζόν, η οποία, όπως τόνισε, θα ήταν «τέλεια», όμως η ήττα στον τελικό της Euroleague ακόμα είναι στο μυαλό του. 

«Εννοείται πως ακόμα σκεφτόμαστε την Euroleague. Πρέπει να χωρίσεις τα πράγματα, αλλά είναι δύσκολο να πεις ότι το ξεχνάς. Αυτή είναι η κατάσταση, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, αλλά δεν θα το σκεφτόμαστε κάθε πρωί που ξυπνάμε. Είναι λίγο απογοητευτικό το ότι πετύχαμε όλοςυ τους άλλους στόχους. Βρεθήκαμε κοντά στην τέλεια σεζόν. Είναι μεγάλο θέμα. Υπάρχουν παίκτες που δεν κερδίζουν ούτε μια φορά στην καριέρα τους αυτό το τρόπαιο. Θα ευχαριστηθούμε αυτό που έχουμε τώρα» 

21:54 - 15.06.2023

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Καταιγιστικός Ουόκαπ με 10 πόντους στο δεκάλεπτο

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να έχει 10 πόντους σε 10'.