Χωρίς τον Μπράντον Ντέιβις θα αγωνιστεί η Βαλένθια στην τελευταία «διαβολοβδομάδα»

Χωρίς τον Μπράντον Ντέιβις θα αγωνιστεί η Βαλένθια στην τελευταία «διαβολοβδομάδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:30 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 17.03.2024

Ο μυϊκός τραυματισμός του Μπράντον Ντέιβις θέτει τον Αμερικανό εκτός δράσης για τα πολύ κρίσιμα ματς της Βαλένθια, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μονακό.

Στο ματς με την Φενέρμπαχτσε ο Μπράντον Ντέιβις αποχώρησε τραυματίας, πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση που έφερε τελικά την ήττα για την Βαλένθια, που τώρα ενημερώθηκε και για τα... κακά μαντάτα.

Ο μυϊκός τραυματισμός του Αμερικανού φόργουορντ, δεν είναι πολύ σοβαρός, αλλά είναι αρκετός για να του στερήσει τη συμμετοχή στον παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (20/3) για την 30η αγωνιστική της Euroleague, αλλά και για την δεύτερη υποχρέωση της ίδιας εβδομάδας, με τη Μονακό (22/3, 31η αγωνιστική).

Πρόκειται για δύο πολύ κρίσιμα... ραντεβού για τους Ισπανούς που προσπαθούν να εισχωρήσουν στην δεκάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την πρόκριση στα Playoffs μέσω του τουρνουά Play In -που αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10.

Ο Μπράντον Ντέιβις αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες κοντά στο καλάθι και σε 26 αγώνες φέτος στην Ευρώπη, καταγράφει στη στατιστική του (μέσο όρο) 12,5 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

Μαζί με τον Σέμι Οτζελέγιε (13 πόντοι) και τον Κρις Τζόουνς (12,6 πόντοι) είναι οι πιο απειλητικοί της Βαλένθια, που με 13 νίκες σε 29 αγώνες, έχει την ίδια επίδοση με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Μπάγερν Μονάχου, αλλά (απ' ότι φαίνεται) ένας από τους τρεις θα βρεθεί στις θέσεις των Play In.

Μόουζες Ράιτ: Ο πολυμορφικός σέντερ του 76,5% που προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και τώρα βάζει... δύσκολα στους «πράσινους» και στον Μπαρτζώκα
EUROLEAGUE

13:15 - 17.03.2024

Μόουζες Ράιτ: Ο πολυμορφικός σέντερ του 76,5% που προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και τώρα βάζει... δύσκολα στους «πράσινους» και στον Μπαρτζώκα

Από το ντεμπούτο του κιόλας στην Euroleague ο Μόουζες Ράιτ έδειξε την τρομερή προοπτική που έχει το παιχνίδι του, μόνο που στον έκτο του αγώνα διέλυσε τον Παναθηναϊκό και ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ δημιουργεί στον Ολυμπιακό μία μεγάλη αισιοδοξία: Ότι βρήκε τον νέο ασταμάτητο σέντερ της Ευρώπης!

Διότι απομένουν πέντε αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας και η Μακάμπι που βρίσκεται στην ένατη θέση έχει 16 νίκες και δεν φαίνεται πιθανό να απειληθεί. Ούτε η όγδοη Μπασκόνια που επίσης έχει ρεκόρ 16-13.