Αταμάν: «50-50 η συμμετοχή του Σλούκα, η Μπασκόνια έβαλε σουτ... θαύματα»

Αταμάν: «50-50 η συμμετοχή του Σλούκα, η Μπασκόνια έβαλε σουτ... θαύματα»

Ηλίας Λαλιώτης 23:03 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 04.01.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR προπονήθηκε στη Βαλένθια, με τον Κώστα Σλούκα να μη συμμετέχει και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κατάσταση του αρχηγού της ομάδας, αλλά και για την αντίδραση που περιμένει.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει να συνέλθει από την «αυτοκτονία» στη Βιτόρια και την ήττα από την Μπασκόνια. Την Παρασκευή (5/1, 21:30) αντιμετωπίζει τη Βαλένθια για την 19η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Κώστας Σλούκας είναι το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης στην Buesa Arena ένιωσε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αποχώρησε. Μετά την άφιξη της αποστολής στη Βαλένθια έκανε μαγνητική, όπου διαπιστώθηκε πως απέφυγε τη θλάση, αλλά η συμμετοχή του στο αυριανό ματς είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR δεν έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση και έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία, με τον Εργκίν Αταμάν να αναφέρει πως η συμμετοχή του είναι 50-50 αυτή τη στιγμή και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το πρωί της Παρασκεύης (5/1).

«Στη EuroLeague, στη διπλή εβδομάδα, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και να είσαι έτοιμος για το δεύτερο ματς. Αυτό είναι το μπάσκετ, την περασμένη φορά στο Μονακό κερδίσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, τώρα χάσαμε. Τώρα είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Βαλένθια, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε νικήσει στο ΟΑΚΑ με καλή διαφορά πόντων, αλλά αυτές οι ομάδες, ειδικά στην έδρα τους, παίζουν με περισσότερο αυτοπεποίθηση, με επιθετικότητα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του Τούρκος προπονητής.

Όσο για το τι θα πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» απέναντι στους Ισπανούς, ο Αταμάν απάντησε: «Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ' αυτά ήταν σουτ... θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40 λεπτά. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν κινείς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται πίεση που το ματς με την Μπασκόνια ήταν το πέμπτο τη φετινή σεζόν που χάνεται στο τέλος σχολίασε: «Μπορεί να συμβεί. Χάσαμε κάποια ματς, στην έδρα μας κερδίσαμε τη Ζαλγκίρις με αυτόν τον τρόπο, στο Μονακό έγινε το ίδιο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές προσπαθούσε να "κλείσουμε" τα ματς με την επίθεσή μας, αυτό είναι ένα από τα λάθη μας. Παίζουμε καλά για 38 λεπτά και μετά αλλάζουμε. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα. Θα το καταλάβουμε. Στην Μπασκόνια, στο τελευταίο λεπτό αστοχήσαμε σε όλα, η Μπασκόνια τα έβαλε όλα. Ήταν μία πολύ περίεργη κατάσταση, αλλά μπορεί να συμβεί. Θα το αναλύσουμε στο μέλλον, τώρα δεν έχουμε χρόνο. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, ότι μπορεί να παίξει εκτός έδρας απέναντι σε κάθε ομάδα. Μας δίνει αισιοδοξία για τους μεγάλους στόχους μας».

Αναφορικά με την κατάσταση του Κώστα Σλούκα, είπε: «Θα δούμε αύριο το πρωί, μετά τη μαγνητική. Οι γιατροί θα μας πουν αύριο. Είναι 50%-50%».

Σχετικά με τις απουσίες που έχουν και οι δύο ομάδες σημείωσε: «Και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και θα είναι ανταγωνιστικές στο παρκέ. Δεν έχει σημασία αν λείπουν κάποιοι παίκτες. Οκτώ, εννιά παίκτες είναι αρκετοί».

Δηλώσεις από πλευράς παικτών έκανε ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος στάθηκε στην καλύ αμυντική παρουσάι της Βαλένθια στην έδρα της: «Έχουμε πολύ διαφορετικό ρυθμό σε σύγκριση με τη τελευταία φορά που παίξαμε. Τώρα είμαστε στην έδρα τους. Είναι αμυντική ομάδα όταν παίζουν στην έδρα τους, διαφορετικό στιλ. Είναι σε καλύτερη φόρμα από αυτή που ήταν πριν. Έχουν μερικές επιστροφές από τραυματισμούς, πήραν και μερικούς νέους οπότε είναι ένα διαφορετικό ματς.

Ξέρουμε τα συστήματά τους. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλή άμυνα, μία από τις καλύτερες στην Euroleague στο αμυντικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση, να σιγουρευτούμε ότι θα πάρουμε σωστές επιλογές, να περάσει από όλους η μπάλα και όλα θα πάνε καλά».

Τέλος για το αν έχει ξεπεράσει τους πόνους μετά τον τραυματισμό του στο Μιλάνο, ο Λεσόρ είπε: «Ακόμα δεν μπορώ να δώσω πλήρως τον εαυτό μου, δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Προφανώς αν είδατε το παιχνίδι θα καταλάβατε ότι δεν είμαι στο 100% αλλά προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης