Η προηγούμενη φορά που ο Αταμάν είπε ότι θα πάρει την Ευρωλίγκα και τελικά την πήρε!

Εργκίν Αταμάν

Η προηγούμενη φορά που ο Αταμάν είπε ότι θα πάρει την Ευρωλίγκα και τελικά την πήρε!

Χρήστος Τσάλτας 17:52 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 04.01.2024

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε μια δήλωση που προκάλεσε συζητήσεις, με το πέρας του αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μπασκόνια, στη Βιτόρια, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε μια τέτοια δήλωση, καθώς στο παρελθόν είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια, σε ένα παιχνίδι που το είχε στα χέρια του και στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ ήταν ο παίκτης που έγραψε τον επίλογο του αγώνα, με ένα μεγάλο σουτ στα 6 δέκατα για το τέλος, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως, με το πέρας του αγώνα, ήταν ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής αφού στάθηκε στα αίτια της ήττας προχώρησε σε μια δήλωση-πρόβλεψη, κάνοντας λόγο ακόμα και για κατάκτηση του τίτλου. Μια απόδειξη του πόσο πιστεύει στους παίκτες του, αλλά και στη δουλειά που γίνεται εντός των τειχών.

«Κάτι θα αλλάξουμε στο Final Four και στον τελικό θα πάρουμε τον τίτλο», ήταν η τελευταία φράση του Τούρκου προπονητή στην συνέντευξη Τύπου της Fernando Buesa Arena, μετά την ήττα της ομάδας του με 75-73.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που προχώρησε σε πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της μιας σεζόν, θέτοντας ως ορίζοντα όχι μόνο το Final 4, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague.

Το ρολόι έδειχνε 28 Απριλίου 2022, όταν η Αναντολού Εφές κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Αρμάνι Μιλάνο και να πάρει την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαγόταν στο Βελιγράδι.

Ο Αταμάν με το πέρας του αγώνα είχε κάνει λόγο για back to back κατάκτηση του τίτλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν η Εφές έριξε στο καναβάτσο Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης και κατακτούσε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική φορά, υπό τις οδηγίες του Τούρκου προπονητή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, για τους παίκτες μου και ιδιαίτερα για την Αναντολού Εφές, γιατί αξίζει να βρίσκεται και πάλι στο Final Four. Δύο ακόμα παιχνίδια έμειναν για τον τίτλο. Είπα την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα τον κερδίσουμε ξανά! Τώρα όλοι βλέπουν ότι είμαστε στο Final Four και θα δουν να κερδίσουμε ξανά τη Euroleague», ήταν η χαρακτηριστική... προφητική τοποθέτηση του Αταμάν, που φροντίζει κάθε φορά να μοιράζει ατάκες και να δίνει τροφή για σχόλια.

Όπως έκανε και στη Βιτόρια, με το πέρας του αγώνα του «τριφυλλιού», για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης