«Βόμβα» Μίτσιτς για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

«Βόμβα» Μίτσιτς για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

Χρήστος Τσάλτας 11:55 - 05.03.2024

Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναφέρθηκε στην παρουσία του στο ΝΒΑ, με Οκλαχόμα Σίτι θάντερ και Σάρλοτ Χόρνετς και ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, εάν επέστρεφε στην Ευρώπη.

Την φετινή σεζόν ο Βασίλιε Μίτσιτς αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφήνοντας την Αναντολοού Εφές και την Euroleague, για χάρη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών, τα δύο εξ αυτών μάλιστα ήταν εγγυημένα.

Στην OKC όμως δεν έμεινε για πολύ, καθώς παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Σάρλοτ Χόρνετς, στο πλαίσιο του trade που έστειλε τον Γκόρντον Χέιγουορντ στους Θάντερ ως το τέλος της σεζόν. Στην Βόρρια Καρολίνα ο «Βάσα» βρήκε τον εαυτό του και σταδιακά ξεδιπλώνει τα καλά δείγματα στο παιχνίδι του, τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά.

Ο Σέρβος πλέι μέικερ, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ, μίλησε στην Mundo Deportivo για την παρουσία του στο ΝΒΑ, ενώ δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το μέλλον του ανέφερε: «Τι θα κάνω όταν το συμβόλαιο τελειώσει; Δεν ξέρω, είναι μακρύς ο δρόμος, έχω ακόμα συμβόλαιο εδώ (σ.σ. στο NBA) την επόμενη χρονιά, οπότε θα δούμε. Θέλω να δώσω στον εαυτό μου μία ευκαιρία να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ».

Για το αν θα έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που επέστρεφε στην Ευρώπη: «Αν θα ήθελα να παίξω για την Μπαρτσελόνα αν επιστρέψω στην Ευρώπη; Φυσικά, μου αρέσει η Μπάρτσα, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ήμουν κοντά μία φορά αλλά δεν συνέβη λόγω συγκυριών. Αλλά η καρδιά μου είναι επίσης στην Εφές, όπου πέρασα πέντε χρόνια. Αν επέστρεφα στην Ευρώπη θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό».