O Μπαρτζώκας έχει εξήγηση για την υποτονική πορεία του Βεζένκοφ στο Σακραμέντο και δηλώνει «μεγάλος φαν του ΝΒΑ»
i

© Intime

O Μπαρτζώκας έχει εξήγηση για την υποτονική πορεία του Βεζένκοφ στο Σακραμέντο και δηλώνει «μεγάλος φαν του ΝΒΑ»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 02.03.2024

Κάθε βράδυ βλέπει δυο-τρία ματς του ΝΒΑ και γενικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δηλώνει φανατικός του «μαγικού πλανήτη». Εξήγησε και τις διαφορές σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά και τον λόγο που «ο Σάσα (Βεζένκοφ) δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο...».

Το πεδίο του ανήκει στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στα μέρη δηλαδή, που ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει καθιερωθεί στο top επίπεδο της προπονητικής και με τον Ολυμπιακό έχει δημιουργήσει στιγμές που έχει κάνει τους πάντες (ακόμα και τους ανταγωνιστές του) να υποκλιθούν. Όχι μόνο το 2013 όταν κατέκτησε την EuroLeague με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και όταν δεν τα κατάφερε: Πρόπερσι και πέρσι.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το project του με την ομάδα του Πειραιά, διατηρεί την προοπτική και την δυναμική των προηγούμενων χρόνων και σιγά σιγά έρχονται τα καθοριστικά παιχνίδια.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του είναι γεμάτο υποχρεώσεις και απαιτητικές διαδικασίες, αποκάλυψε πως «κάθε μέρα βλέπω δύο, μπορεί και τρία ματς του ΝΒΑ». Γενικά, του αρέσει πολύ το ΝΒΑ και... «είμαι φαν, αλλά πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στην προσέγγιση και στο πνευματικό κομμάτι».

Και η συζήτηση άνοιξε, λίγο μετά τη νίκη της ομάδας του στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις, ερωτώμενος ουσιαστικά για ποιον λόγο τα αστέρια της EuroLeague και οι MVPs, όπως ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Βασίλιε Μίτσιτς, δυσκολεύονται να πρωταγωνιστήσουν. Τουλάχιστον στην rookie σεζόν τους.

22:36 - 01.03.2024

Τα highlights από τη σαρωτική νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός στο Κάουνας! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «κλείδωσε» τη Ζάλγκιρις στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Ουόκαπ, ΜακΚίσικ να οργιάζουν έχοντας 22 και 20 πόντους αντίστοιχα επικράτησε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας (76-95) και ανέβηκε στο 16-11. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.

«Θεωρώ πως χρειάζονται πάνω από μία χρονιά για να καταφέρουν να βρουν ρυθμό, να προσαρμοστούν κα να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν», είπε σκεπτόμενος ιδιαίτερα τον Βεζένκοφ με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό.

«Ο Σάσα με εμάς έπαιζε 30-35 λεπτά και τώρα πρέπει να αποδείξει τι μπορεί να κάνει μέσα σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής», είπε ο Μπρατζώκας και «κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολη υπόθεση». Παρόλα αυτά θεωρεί πως «ο Βεζένκοφ είναι πολύ έξυπνος και δουλευατάς και πιστεύω πως ότι θα πετύχει και θα διακριθεί στο νέο περιβάλλον για εκείνον».

Αξίζει να σημειωθεί πως, προς το παρόν, ο Βεζένκοφ παραμένει εκτός δράσης για τους Σακραμέντο Κινγκς, διότι ταλαιπωρείται με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Μάλιστα, προβλέπεται πως ίσως χάσει όλο τον Μάρτιο, ελπίζοντας πως θα επιστρέψει τον Απρίλη και θα βρει ρυθμό για να λάβει μέρος στα Play Offs, εκεί όπου αναμένεται να προαχθούν οι Βασιλιάδες.

Μέχρι στιγμής ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ, έχει αγωνιστεί σε 35 ματς και έχει καταγράψει στη στατιστική του (σε μέσους όρους) 5,6 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ, αγωνιζόμενος για 12,6 λεπτά ανά αγώνα.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος το καλοκαίρι έφυγε από την Αναντολού Εφές για να δοκιμαστεί στο ΝΒΑ, όσο ήταν στην Οκλαχόμα Σίτι και έπαιζε για τους Θάντερ, ο ρόλος του ήταν παρόμοιος με του Βεζένκοφ (4,5 πόντοι και 3,3 ασίστ σε 14,2 λεπτά).

Από τη στιγμή όμως, που έγινε ανταλλαγή και πλέον αγωνίζεται με τους Σάρλοτ Χόρνετς έχει βρει χώρο και έχει αρχίσει να διακρίνεται. Σε μία ομάδα βέβαια, που συνεχώς χάνει και δεν έχει πιθανότητες για κάτι αξιοσημείωτο στη σεζόν, όπως οι Κινγκς και οι Θάντερ. Ο 30χρονος Σέρβος γκαρντ πάντως, με τις Σφήκες σε εννέα ματς έχει 8,3 πόντους και 5,9 ασίστ σε 21,5 λεπτά συμμετοχής.