Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ήττα των Κινγκς από τους ουραγούς Πίστονς (vids)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ήττα των Κινγκς από τους ουραγούς Πίστονς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:25 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 08.02.2024

Έπειτα από απουσία σχεδόν δύο εβδομάδων, λόγω του τραυματισμούς του στον αστράγαλο, ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε, έπαιξε λίγο (σε 5 λεπτά είχε 3 πόντους) και οι Κινγκς υπέστησαν μία μη... προγραμματισμένη ήττα. Από τους Ντιτρόιτ Πίστονς στο Σακραμέντο. Ο Τζέιντεν Άιβι έκανε ρεκόρ καριέρας και οδήγησε τα Πιστόνια στη νίκη με 133-120.

Μετά την ήττα στο Κλίβελαντ, οι Σακραμέντο Κινγκς επέστρεψαν στην βάση τους και περίμεναν πως θα συμβούν δύο πράγματα: Ο Σάσα Βεζένκοφ να επανεμφανιστεί, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του και να νικήσουν τους Πίστονς. Το πρώτο συνέβη, αλλά το δεύτερο... όχι! 

Η ομάδα του Ντιτρόιτ, που αποτελεί το χειρότερο σύνολο στο ΝΒΑ και από αγωνιστικής άποψης και αν κοιτάξει κανείς την κατάταξη -έχουν μόλις επτά νίκες σε 50 αγώνες-, όχι μόνο νίκησε, αλλά κατάφερε να βάλει 133 πόντους στην επίθεση. Επικράτησε με 13 πόντους διαφορά (133-120) και ο Τζέιντεν Άιβι έκανε ρεκόρ καριέρας. 

Με τον τρόπο του εκμεταλλεύτηκε την απουσία του συμπαίκτη του και πρωταγωνιστή Κέιντ Κάνινγκχαμ, κατάφερε αυτός να πάρει τα ηνία και με 37 πόντους οδήγησε τα Πιστόνια στην επικράτηση. 

Για τους Κινγκς, ο Ντομάντας Σαμπόνις ήταν και πάλι καταπληκτικός, αλλά μόνο ο Μαλίκ Μονκ του στάθηκε. Ο Λιθουανός τελείωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο... συνεργάτης του είχε 23 πόντους και 10 τελικές πάσες, αλλά δεν υπήρξε μία τρίτη σημαντική πηγή πόντων. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, έβαλε 3 πόντους (όλους με ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε και ένα ριμπάουντ. Την ίδια ώρα οι Πίστονς, πέραν της παραγωγής του Άιβι, είδαν τον βετεράνο γκαρντ, Άλεκ Μπερκς να έρχεται από τον πάγκο και να προσθέτει 25 πόντους, ενώ ο φορμαρισμένος Τζέιλεν Ντούρεν είχε 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ!