Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Κάνααν και «μπαμπούλα» Φαλ ο Ολυμπιακός

Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Κάνααν και «μπαμπούλα» Φαλ ο Ολυμπιακός

Νίκος Καλαμπάκας 22:37 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 22.12.2023

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βιλερμπάν με σκορ 73-85 φτάνοντας στο 8-8 της κατάταξης. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κάνααν που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο άνθρωπος που πάταξε την... εξέγερση των Γάλλων, ενώ ο Φαλ «σκέπασε» τα καλάθια!

Νίκη είχε το μενού της 16ης αγωνιστικής της Euroleague για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Βιλερμπάν με σκορ 85-73 στη Γαλλία. Φοβερό ματς από τον Κάνααν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Φαλ ήταν απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, αποτελώντας φόβητρο για τους αντιπάλους του. Εξαιρετικός και ο ΜακΚίσικ στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν «ζεστός» και με τον Πίτερς να κάνει δυναμική εκκίνηση, σημειώνοντας 8 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ και είχε τον ρόλο του οδηγού. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κυρίαρχη και είχε αφήσει τη Βιλερμπάν σε ρόλο... κυνηγού, πηγαίνοντας στο τάιμ άουτ του ημιχρόνου όντας μπροστά στο σκορ με 25-18. 

Στο 2ο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να είναι εύστοχοι στις προσπάθειές τους και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Αντίθετα, με τον ΜακΚίσικ να κάνει φοβερό παιχνίδι, ανέβασε την τιμή της διαφοράς περισσότερο και στο ημίχρονο προηγούταν με 12 πόντους (37-49).

Η Βιλερμπάν προσπάθησε να επανέλθει στον αγώνα στην 3η περίοδο και συγκεκριμένα μετά το πρώτο της τρίλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν αρχικά περισσότερο τη διαφορά, όμως ο Ουόκαπ έκανε 3ο φάουλ και αποσύρθηκε και το γεγονός αυτό άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε... αέρα στους παίκτες του Ποτσέκο. Τότε ανέλαβε δράση ο Κάνααν που με τρίποντα... φαρμάκι κατέστειλε την εξέγερση! Στο 30'' το σκορ ήταν 57-71 και ο αγώνας έδειχνε να έχει κριθεί.

Στην τελευταία περίοδο όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ξανά την προσπάθειά τους να γυρίσουν τον αγώνα, μείωσαν μάλιστα στους 5 όμως οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και βασιζόμενοι στον επιθετικό οίστρο του Κάνααν έφτασαν στο τελικό 85-73. 

Δεκάλεπτα: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85

MVP

Αναμφίβολα ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικάνος όταν βρει ρυθμό είναι ασταμάτητος κάτι που απέδειξε και στη Γαλλία, όταν με το... κρύο αίμα του «εκτέλεσε» τη Βιλερμπάν. Σημείωσε 19 πόντους, και ήταν ο άνθρωπος που έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων. 

Το κλειδί του αγώνα 

Στην 3η περίοδο η Βιλερμπάν έκανε προσπάθεια ανατροπής, όμως σε αντίθεση με άλλους αγώνες που όταν συμβαίνει αυτό ο Ολυμπιακός χάνει το... μυαλό του, απόψε οι παίκτες του Μπαρτζώκα διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν «λύγισαν» ούτε στιγμή!

Διαιτητές 

Λάτισεβς, Πάντερ και Σεμές

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άλμπα στο Βερολίνο, ενώ η Βιλερμπάν παίζει εντός με τη Ρεάλ Μαδρίτης

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός