Η Μπασκόνια πέρασε από την έδρα της Βίρτους και πήρε την 8η θέση

Η Μπασκόνια πέρασε από την έδρα της Βίρτους και πήρε την 8η θέση

Sportal newsroom 23:35 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 13.04.2024

Τη Μακάμπι θα αντιμετωπίσει στα Play In της Euroleague η Μπασκόνια, αφού επικράτησε μέσα στην έδρα της Βίρτους με σκορ 95-91 και κατέκτησε την 8η θέση της Euroleague. Οι Βάσκοι είδαν τον Χάουαρντ να σημειώνει 34 πόντους και να οδηγεί την ομάδα τους στη νίκη. Mε Εφές θα κοντραριστεί η Βίρτους που τερμάτισε 10η.

Η Βίρτους Μπολόνια δεν κατάφερε μπροστά στο κοινό της να πάρει τη νίκη από την Μπασκόνια, η οποία επικράτησε με 95-91 στην Ιταλία, κλείδωσε την 8η θέση και πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα της κόντρα στη Μακάμπι, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι με γηπεδούχους τους Ισραηλινούς. Από την πλευρά τους οι Ιταλοί θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την Εφές.

Η εξέλιξη του αγώνα

Βίρτους και Μπασκόνια έδωσαν σκληρή μάχη στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησής τους. Οι Ιταλοί ως γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν ώθηση από το κοινό τους, έφτασαν μέχρι το +5, όμως γρήγορα η Μπασκόνια επέστρεψε και στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 22-21.

Η 2η περίοδος ήταν διαφορετική. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι άφηνε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και στα τρία τελευταία λεπτά βρήκε τον τρόπο να βάλει δύσκολα στους Βάσκους και να ξεφύγει με 13 πόντους (51-38), πριν ο Μονέκε με δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ μειώσει σε 53-44 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Μπασκόνια είχε πάρει φόρα και με αυτή μπήκε στην 3η περίοδο. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς κυριάρχησαν σε αυτό το διάστημα και πήραν αυτοί διαφορά που τους επέτρεπε να ονειρεύονται τη νίκη, ωστόσο 30'' πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 67-73, η Βίρτους σημείωσε τρίποντο ενώ της δόθηκε και φάουλ εκτός φάσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Βάσκοι να δουν τους Ιταλούς να πλησιάζουν στους δύο πόντους με τη 1/2 βολές του Πατζόλα. Ο Μάκιντάρι έκανε το 71-75, όμως τελικά η περίοδος έκλεισε με τρίποντο του Λιούντμπεργκ για το 74-75.

Η Μπασκόνια είχε πάρει τον αέρα της Βίρτους και συνέχιζε να είναι η ομάδα που δίνει τον ρυθμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε και πάλι όργια, έφτασε τους 34 πόντους και οδηγούσε την ομάδα της Βιτόρια στην 8η θέση. Η Βίρτους μείωσε στον πόντο (91-92) με 17.3'' να απομένουν και έπειτα έκανε φάουλ στον Κοστέλο που πήγε στις βολές. Ο ίδιος ευστόχησε και στις δύο, η Βίρτους έχασε την μπάλα στη συνέχεια και ο Μονέκε με βολές έγραψε τον επίλογο του αγώνα, αφού διαμόρφωσε το τελικό 91-95.

MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ για μια ακόμα φορά έκανε τα πάντα. Σημείωσε 34 πόντους και οδηγούσε την ομάδα του στη νίκη.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Τα σκαμπανεβάσματα της Βίρτους έκαναν για μια ακόμα φορά την εμφάνισή τους σε παιχνίδι των Ιταλών. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε σίγουρη για τη νίκη, όμως στο 2ο έχασε την αυτοπεποίθησή της και εγκλωβίστηκε από τους Βάσκους.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Πουλκ και Μπάλακ

Δεκάλεπτα: 22-21, 53-44, 74-75, 91-95

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ