Θέλει ποιότητα ο Αταμάν στην Μπολόνια: «Πιο σημαντική η απόδοση όσων παίξουν, από το πόσοι θα παίξουν»

Θέλει ποιότητα ο Αταμάν στην Μπολόνια: «Πιο σημαντική η απόδοση όσων παίξουν, από το πόσοι θα παίξουν»

Ηλίας Λαλιώτης 10:32 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 28.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για την Μπόλονια, όπου θα παίξει για πρώτη φορά πλήρης σε αγώνα της EuroLeague, με τον Εργκίν Αταμάν να στέκεται στη σημασία της απόδοσης των παικτών που θα έρθουν από τον πάγκο.

Η τρίτη στροφή πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague, μοιάζει και η πιο σημαντική για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στην Μπολόνια την Βίρτους (Παρασκευή 29/3, 21:30) για την 32η αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης και με νίκη στην πόλη όπου κατέκτησαν το τρίτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο το 2002, θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα από τα τρία που χρειάζονται ώστε να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πάει στην Μπολόνια όπως ποτέ ξανά φέτος - Πλήρης κόντρα στη Βίρτους
EUROLEAGUE

20:14 - 27.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πάει στην Μπολόνια όπως ποτέ ξανά φέτος - Πλήρης κόντρα στη Βίρτους

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του χωρίς προβλήματα και για πρώτη φορά φέτος θα είναι πλήρης σε αγώνα της EuroLeague, ταξιδεύοντας την Πέμπτη (28/3) στην Μπολόνια για να αντιμετωπίσει τη Βίρτους.

Μάλιστα, ο Εργκίν Αταμάν αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τα φετινά δεδομένα. Για πρώτη φορά στη σεζόν αναμένεται να έχει πλήρη την ομάδα του για αγώνα της EuroLeague!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (28/3) για την Ιταλία, με τον Τούρκο προπονητή να μην αντιμετωπίζει καμία απουσία, μετά και την επιστροφή των Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο στη δράση.

Ο ίδιος ο Αταμάν στις δηλώσεις που έκανε κατά την αναχώρηση της ομάδας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχολίασε το γεγονός ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και στάθηκε στη σημασία που έχει η απόδοση όσων παίξουν, ενώ αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της αναμέτρησης με τη Βίρτους.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR θα παίξει χωρίς απουσίες είπε: «Και πάλι 5 παίκτες θα πρέπει να είναι στο παρκέ. Εντάξει, θα είναι σημαντικό να έχουμε επιλογές σε όλες τις θέσεις όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής που θα μοιράσουμε. Η απόδοση όσων παίξουν είναι ακόμα πιο σημαντική από το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Μερικές φορές παίζουμε δέκα παίκτες και δεν είμαστε καλοί. Κάποιες φορές παίζουμε με έξι παίκτες, όπως συνέβη στα τελευταία 2-3 παιχνίδια, και είμαστε στο 90% της απόδοσής μας και κερδίζουμε τα ματς».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του στην Μπολόνια; «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε. Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι, η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και αγωνίζεται στην έδρα της. Παίζει διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ».