White Mamba strikes back: Η Νταϊάνα Ταουράσι έγραψε ιστορία ξεπερνώντας τους 10.000 πόντους στο WNBA!

Νταϊάνα Ταουράσι

i

@Photo by Chris Coduto/Getty Images

White Mamba strikes back: Η Νταϊάνα Ταουράσι έγραψε ιστορία ξεπερνώντας τους 10.000 πόντους στο WNBA!

Χρήστος Τσάλτας 09:13 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 04.08.2023

Μια από τις καλύτερες παίκτριες που έχουν πατήσει παρκέ στην ιστορία του WNBA έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα. Η Νταϊάνα Ταουράσι ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και έγινε η πρώτη -και μοναδική- παίκτρια στα χρονικά που φτάνει σε αυτή την επίδοση.

Το βράδυ της 3ης Αυγούστου γράφτηκε ιστορία στο WNBA. Για ακόμα μια φορά, για να είμαστε ακριβείς. Διότι μια από τις παίκτριες που έχουν «σημαδέψει» όσο καμία άλλη την λίγκα την τελευταία 20ετία έγραψε μια ολόχρυση σελίδα, με ένα μυθικό ρεκόρ.

Το παιχνίδι των Φοίνιξ Μέρκουρι κόντρα στην Ατλάντα Ντριμ έμοιαζε με ένα τυπικό παιχνίδι regular season. Δεν ήταν όμως. Κι αυτό χάρη στην παρουσία της Νταϊάνα Ταουράσι, που χρειαζόταν 18 πόντους για να «σπάσει» το φράγμα των 10.000 πόντων στην ιστορία του WNBA. Καμία άλλη παίκτρια δεν είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Το σουτ που έφερε τους 10.000 πόντους ήταν ένα τρίποντο, σε ένα play σχεδιασμένο αποκλειστικα για εκείνη. Οι αντιδράσεις του κόσμου και των συμπαικτριών της ήταν ενδεικτικές.

Εδώ και μερικές ώρες η DT, ή White Mamba, όπως την είχε «βαφτίσει» ο Κόμπε Μπράιαντ, κατέχει αυτό το ρεκόρ. Και μάλιστα το έκανε με στυλ, χάρη σε μια μυθική εμφάνιση, που αποδεικνύει πως παρά το γεγονός πως βαδίζει στα 42 της χρόνια, το παιχνίδι της βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Η Ταουράσι σταμάτησε στους 42 πόντους, μετρώντας παράλληλα και διάφορα ρεκόρ. Όπως το γεγονός ότι έγινε η παίκτρια με τις περισσότερες 40άρες στη λίγκα, έγινε η γηραιότερη παίκτρια στο WNBA που σκοράρει 40+ πόντους, ενώ ήταν η πρώτη 40άρα της Ταουράσι μετά το 2010. Σε μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία.

Σε ένα βράδυ το οποίο πέρασε πλέον στην ιστορία. Χάρη στην Νταϊάνα Ταουράσι, που έθεσε νέα ρεκόρ και δείχνει απτόητη, για να γράψει κι άλλες χρυσές σελίδες στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ γυναικών του πλανήτη.