Ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Χάποελ στο Τελ Αβίβ

Ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Χάποελ στο Τελ Αβίβ

Sportal newsroom 22:54 - 18.09.2023

Την ήττα (84-71) γνώρισε ο Προμηθέας από την Χάποελ Τελ Αβίβ στο «Tel Aviv Winner Tournament»

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Προμηθέας ηττήθηκε (84-71) στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά «Tel Aviv Winner Tournament» από την Χάποελ Τελ Αβίβ. 

Οι Πατρινοί βρέθηκαν από την αρχή του αγώνα πίσω στο σκορ, δεν προσπέρασαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, όμως πάλεψαν πάρα πολύ και είχαν κάποια πολύ καλά διαστήματα, ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας. Ο Αντώνης Κόνιαρης και ο Χάντερ Χέιλ ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από την ελληνική ομάδα.

Το ματς ήταν δύσκολο, απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Η Χάποελ προηγήθηκε γρήγορα με 12-2 και 15-6 και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο στο +9 (21-12). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε μέχρι τους 17 (30-13), όμως σε εκείνο το σημείο οι «πορτοκαλί» αντέδρασαν και με πρωταγωνιστές τους Κόνιαρη, Χέιλ και Στέφενς επέστρεψαν στο ματς και μείωσαν στους 5 πόντους (42-37 στο 20’), σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Οι Ισραηλινοί άνοιξαν ξανά τη διαφορά στις αρχές του δευτέρου μέρους και έφτασαν στο +15 (54-39, στο 23′), δυσκολεύοντας αφάνταστα το έργο των φιλοξενούμενων. Ο Προμηθέας δεν παράτησε το ματς, προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, όμως η Χάποελ Τελ Αβίβ βρήκε τον τρόπο να συντηρήσει αυτή τη διαφορά και να πάρει τη νίκη, με σκορ 84-71.