«Πρώτη» για Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του Πλάθα

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

«Πρώτη» για Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του Πλάθα

Χρήστος Τσάλτας 19:53 - 18.09.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν το νέο πρόσωπο στις προπονήσεις της ΑΕΚ, με τον Λιθουανό φόργουορντ να μπαίνει σταδιακά στο ομαδικό πρόγραμμα, υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Ζοάν Πλάθα να βλέπει ένα ακόμα μέλος του ρόστερ να μπαίνει σε ρυθμό προπονήσεων. Έπειτα από την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, με την εθνική Λιθουανίας, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας φώναξε παρών στις προποονήσεις της ομάδας του.

Ο έμπειρος φόργουορντ έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής, ξεκουράστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και την Δευτέρα πήρε για πρώτη φορά μέρος στο πρόγραμμα προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα.

Ο ρόλος του άλλοτε παίκτη της Ουνικάχα Μάλαγα, της Ζενίτ και της Καρσίγιακα αναμένεται να είναι πολύ σημαντικός και για το λόγο αυτό ο Πλάθα θέλει να εντάξει όσο το δυνατόν πιο ομαλά τον έμπειρο άσο στο ροτέισιον, προκειμένου να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος όταν θα πατήσει παρκέ με τους νέους συμπαίκτες του.

Σταδιακά και ο ίδιος ο Κουζμίνσκας αναμένεται να ανεβάσει στροφές στις προπονήσεις της Ένωσης, ενώ αναμένεται να πάρει τα πρώτα του λεπτά ως παίκτης της ΑΕΚ στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια» τις επόμενες μέρες.

Η παρουσία του Κουζμίνσκας φέρνει ισορροπία στην ΑΕΚ και λύνει κάθε γόρδιο δεσμό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:23 - 18.09.2023

Η παρουσία του Κουζμίνσκας φέρνει ισορροπία στην ΑΕΚ και λύνει κάθε γόρδιο δεσμό

Στους ρυθμούς του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας κινείται η ΑΕΚ, με τον Λιθουανοό φόργουορντ να μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό με την Ένωση, ανεβάζοντας το επίπεδο του ρόστερ με την παρουσία του.

Η εμπειρία που κουβαλάει ο χαρισματικός άσος, αλλά και η ικανότητά του να δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ τον καθιστούν ως έναν εκ των πλέον κομβικών παικτών της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το γεγονός άλλωστε πως Πλάθα και Κουζμίνσκας γνωρίζονται τόσο καλά, από την συνύπαρξή τους στην Μάλαγα, έπαιξε ρόλο για την παρουσία του διεθνή φόργουορντ, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τις απαιτήσεις και το βάρος της φανέλας των «κιτρινόμαυρων».