Επιβεβαίωση Sportal: Υπέγραψε στην ΑΕΚ ο Πιλάβιος

Επιβεβαίωση Sportal: Υπέγραψε στην ΑΕΚ ο Πιλάβιος

Χρήστος Τσάλτας 16:11 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 17.09.2023

Ο Άλφης Πιλάβιος θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportal.

Η ΑΕΚ ενισχύει το ρόστερ και τον ελληνικό κορμό της ενόψει της νέας σεζόν, βάζοντας στη σύνθεσή της τον Άλφη Πιλάβιο. Ο πρώην άσος του Λαυρίου ξεκίνησε την σεζόν στην Ένωση, κάνοντας προετοιμασία, όμως κατά τη διάρκεια των προπονήσεων έπεισε τον Ζοάν Πλάθα με την παρουσία του, με την ΑΕΚ να του δίνει συμβόλαιο για τη σεζόν 2023-24.

Ο Πιλάβιος αναμένεται να αποτελέσει κομμάτι του ελληνικού κορμού και να παίρνει ρόλο κατά κύριο λόγο στην Basket League, έχοντας δείξει στα φιλικά, αλλά και στα παιχνίδια προεοτιμασίας πως έχει τη διάθεση, αλλά και την όρεξη να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Στοιχεία τα οποία ξεχώρισε ο Πλάθα με τους συνεργάτες του, ζητώντας την απόκτησή του.

Το Sportal ήταν το Μέσο που έφερε στο φως την υπόθεση από τις 5 Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκαθάρισαν οι προθέσεις της ΑΕΚ γύρω από την περίπτωσή του. Τότε άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν πρόταση στην πλευρά του παίκτη, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της και πλέον τον Πιλάβιο να αποτελεί και με τη βούλα μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Αλφρέδο (Άλφη) Αλέξανδρο Πιλάβιο (23 χρ., 1μ.98).

Ο νεαρός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου.

Aναδείχθηκε στην Ακαδημία και στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟ. Από το 2017 έως το 2021 αγωνίστηκε στο Old Dominion University (Division 1) των ΗΠΑ. Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε στο Λαύριο.